fbpx

Pentru a combate cerșetoria, sunați la Poliția Locală!

politia locala oradea 2Și voi puteți contribui la oprirea cerșetoriei. 

 

17 Mai 2015

13:30

Orădenii sunt deranjați de numărul mare de cerșetori care întind mâna atât în fața lăcașurilor de cult, în zonele de agrement, în intersecții și, mai nou, în zonele publice unde mirii obișnuiesc să își facă fotografiile de nuntă.

Conform unui comentariu lăsat de prietena noastră Aurica B., cerșetorii stau în șanțul Cetății și cer bani nuntașilor, cititoarea noastră solicitând ajutorul organelor de ordine și liniște publică:

Să vină aici, în Cetate, să împrăștie hoarda de romi care atacă nuntașii care vin să facă poze. Am sunat la Poliția Locală de multe ori, ei cunosc această problema dar… ? Asta cred eu că ar fi treaba lor…

Pentru a combate acest fenomen, Primăria Oradea ne îndeamnă, într-adevăr, să solicităm trimiterea unei patrule a Poliției Locale printr-un apel dat numărului de telefon 0259/969.

Mai mult, a le da bani nu îi ajută întotdeauna. Cel mai adesea, sumele strânse sunt luate de părinții sau frații minorilor trimiși la cerșit și utilizate pentru a cumpăra alcool ori țigări.

Înainte de a le oferi, e important să conștientizați că e e mai indicat să construim o societate responsabilă, care să fie aptă să-și câștige pâinea, nu una dependentă, care să aștepte mereu ajutor din partea celorlalți.

 

Ciprian Costa