fbpx

Pentru mai mult gust: sos de legume, pentru iarnă

foto: Monica Marton

Atenție: pițigă!

 

13 Octombrie 2019

14:00

 

A sosit timpul pentru o nouă idee culinară și o nouă rețetă.

Ingrediente necesare:
 un litru de bulion;
 12 gogoşari;
 10 ardei graşi albi;
 un ardei iute;
 o rădăcină de ţelină;
 12 cepe;
 150 grame de zahăr;
 100 ml de oţet;
 6 boabe de piper;
 3 cuişoare;
 6 linguri de ulei;
 o linguriţă de sare.

Preparare:
A venit toamna cea bogată care ne umple cămările, motiv pentru a pregăti conservele pentru iarnă.

Pentru acest sos de legume, spălaţi ardeii şi gogoşarii, îi opăriţi şi le daţi jos pieliţa. Curăţaţi şi tocaţi mărunt ceapa şi ţelina.

Puneţi uleiul într-o cratiţă la încins şi adăugaţi ceapa şi ţelina. Când sunt călite, adăugaţi ardeii şi gogoşarii tăiaţi mărunt, piperul şi cuişoarele măcinate, sarea, zahărul, bulionul şi oţetul şi le lăsaţi să fiarbă 40-50 de minute.

Opriţi focul când amestecul s-a îngroşat.

Aşezaţi sosul în borcane şi îl puneţi la dustulit.

Acest amestec de legume este ideal ca şi bază pentru ciorbe şi tocăniţe.

Poftă bună!

Monica Marton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *