fbpx

Pentru masa de post: cartofi copți și lobodă

foto: Monica Marton

O masă ușoară, din toate punctele de vedere.

 

20 Martie 2020

14:00

Ingrediente necesare pentru 2 porţii:

  • 8 cartofi de mărime medie
  • două legături de lobodă
  • o legătură de leurdă
  • 6 boabe de piper roşu
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • o linguriţă de sare

Preparare:
Azi preparăm o delicioasă salată de cartofi cu verdeață, ideală în perioada de post dar și de poftă.

Reinterpretăm rețeta bunicii care punea în sobă cartofii în coajă pentru a se rumeni frumos și a înmiresma toată casa. Vă plouă în gură? Haideți să ne apucăm de treabă!

Spălaţi cartofii în coajă, presăraţi sare peste ei şi îi puneţi la cuptor într-un vas de yena acoperit, pentru 40 de minute la 200 de grade. Când sunt copţi, îi scoateţi, îi lăsaţi să se răcească, apoi îi decojiţi şi tăiaţi în 2-4 bucăţi. Spălaţi loboda, leurda, le rupeți sau tocați mărunt și le puneți peste cartofi. Adăugați uleiul de măsline și piperul și vă puteți așeza la masă.

Poftă bună!

Monica Marton