Pentru masa de post: cartofi copți și lobodă
O masă ușoară, din toate punctele de vedere.
20 Martie 2020
14:00
Ingrediente necesare pentru 2 porţii:
- 8 cartofi de mărime medie
- două legături de lobodă
- o legătură de leurdă
- 6 boabe de piper roşu
- 3 linguri de ulei de măsline
- o linguriţă de sare
Preparare:
Azi preparăm o delicioasă salată de cartofi cu verdeață, ideală în perioada de post dar și de poftă.
Reinterpretăm rețeta bunicii care punea în sobă cartofii în coajă pentru a se rumeni frumos și a înmiresma toată casa. Vă plouă în gură? Haideți să ne apucăm de treabă!
Spălaţi cartofii în coajă, presăraţi sare peste ei şi îi puneţi la cuptor într-un vas de yena acoperit, pentru 40 de minute la 200 de grade. Când sunt copţi, îi scoateţi, îi lăsaţi să se răcească, apoi îi decojiţi şi tăiaţi în 2-4 bucăţi. Spălaţi loboda, leurda, le rupeți sau tocați mărunt și le puneți peste cartofi. Adăugați uleiul de măsline și piperul și vă puteți așeza la masă.
Poftă bună!
Monica Marton