fbpx

Pentru pasionați: curs intensiv de fotografie la Clubul Fotografic „Nufărul”

foto: Danciu Diana

Profesioniștii învață de la profesioniști. Pentru viitori profesioniști

 

18 Februarie 2019

16:00

Cu o istorie de 43 de ani, Clubul Fotografic „Nufărul” din Oradea a pregătit multe generații de fotografi profesioniști. Pasionații de fotografie au șansa, din nou, să urmeze un curs intensiv de pregătire în limba română.

Acesta va fi organizat începând cu data de 12 Martie 2019 și va avea o durată de două săptămâni, fiind condus de Ștefan Tóth AFIAP, președintele Clubului Fotografic „Nufărul”. Cursul se va ține în sediul Fotoclubului din Cetatea Oradea, Piața Emanuil Gojdu nr. 41, în zilele de Marţi, Miercuri şi Joi între orele 17:00 – 19:30.

O parte din orele teoretice vor fi ținute în sălile Muzeulului Orașului Oradea – Complex Cultural, „Colecția permanentă de Tehnică și Artă Fotografică Ștefan Tóth István”). Cursul din acest an cuprinde și mai multe noutăți, cum ar fi invitarea unor artiști fotografi reputați ca Teodor Radu Pantea EFIAP, care va prezenta o expunere despre fotografia creativă sau Claudiu Szabo EFIAP, care va susțne o prelegere despre aparatele de fotografiat digitale. O altă noutate constă în faptul că doritorii din alte orașe ale județelului sau din județele limitrofe județului Bihor vor putea participa la curs la fără frecvență. Ei vor primi după înscriere temele de curs pentru studiu individual, după care vor participa personal la o pregătire, respectiv la susținerea examenului.

După  însuşirea noţiunilor generale, despre istoria fotografiei, despre elemente de foto-compoziţie şi cele legate de aparatele de fotografiat clasice şi digitale, cursanţii vor participa la o deplasare de creaţie în centrul istoric al Oradiei, cu aparate de fotografiat. Deasemenea cursanţii vor avea posibilitatea să realizeze diferite portrete în cadrul studioului Fotoclubului şi de a urmări respectiv a exersa mărirea fotografiilor în laboratorul Fotoclubului, cu ajutorului aparatelor de mărit clasice.

În cadrul cursurilor vor fi asigurate câte 3 locuri pentru persoane defavorizate, care vor putea participa la curs în mod gratuit. Elevii, studenții precum și pensionarii beneficieză de reducere din taxa de participare.

Cursul  va fi finalizat prin vernisarea  expoziţiei de examen, care urmază să aibă loc în data de 22 Martie 2019, ora 16:00 în Turnul Primăriei Oradea, unde vor fi prezentatele cele mai reuşite creaţii artistice, realizate în cadrul cursului şi vor fi înmânate Certificatele de absolvire (după susţinerea examenelor de verificare a cunoştinţelor).

Înscrieri şi informaţii suplimentare pentru acest curs, se pot obţine la telefonul: 0741/212111 sau la e-mailurile cfno.ro@gmail.com eurofotoart@gmail.com.

 

Adrian Pop