fbpx

Pentru prima dată în Oradea: Marșul Tăcerii, în memoria victimelor accidentelor pe două roți

sursa: Facebook

Marșul memoriei și a prevenției!

 

13 Mai 2019

18:00

În 2019 se împlinesc 17 ani de când „Marșul Tăcerii” a avut loc pentru prima data în White Rock Lake din Dallas (USA), la inițiativa lui Chris Phelan, ca un marș de comemorare a victimelor pe două roți în trafic. Tot în acest an, evenimentul va avea loc, pentru prima dată, în Oradea, organizat de Asociația Pro Bikers.

Marșul este organizat în fiecare an în cea de-a treia zi de miercuri din luna mai. Ora de plecare este aceeași în fiecare țară, ora 19.00, în acest mod realizându-se practic un marș continuu, întins peste toate fusele orare de pe glob.

Adunarea bicicliștilor va avea loc în Piața Unirii, Miercuri, 15 Mai, începând cu ora 18:45. Se va pleca la ora 19:00 pe un traseu până în Sântandrei, pe pista de biciclete de lângă noul drum de legătură.

Recomandarea este ca participanții să fie îmbrăcați în alb, ca și evocare a bicicletelor „fantomă”. De asemenea, plimbarea se realizează într-un ritm lent și în tăcere. Regula de bază a acestui marș este liniștea. Fără claxoane, fără niciun fel de sunet decât dacă este absolut necesar. TĂCEREA este cea care va însoți acest marș al bicicliștilor.

Adrian Pop