fbpx

Pentru un post… delicios: ciorbă de fasole uscată

foto: Monica Marton

O rețetă simplă.

 

15 Decembrie 2019

13:30

 

Ingrediente necesare pentru 6 porţii :
· 300 de grame de fasole uscată
· 50 ml de ulei
· două cepe mici
· doi morcovi
· o rădăcină de păstârnac
· o rădăcină de pătrunjel
· o felie de ţelină
· un ardei gras
· 200 ml de bulion
· o linguriţă de boia de ardei dulce
· patru rămurele de cimbru
· două frunze de dafin
· o linguriţă de sare
· o jumătate de linguriţă de piper

Preparare:
Puneţi fasolea în apă caldă, la înmuiat, pentru 8 ore, apoi la fiert într-o oală sub presiune sau oală normală până este pătrunsă bine. Eu am ales fasole colorată pentru o diversitate de nuanţe dar puteţi folosi orice fasole doriţi. Spălaţi, curăţaţi şi tocaţi legumele.

Puneţi o oala pe foc, adăugaţi uleiul iar, când acesta este încins, adăugaţi ceapa tocată. Căliţi ceapa până devine translucidă şi apoi adăugaţi restul legumelor tocate: morcovii, păstârnacul, pătrunjelul, ţelina, ardeiul gras şi le căliţi 3 minute, apoi adăugaţi boiaua de ardei. Adăugaţi 2 litri de apă, puneţi capacul pe oală, aşteptaţi până ciorba dă în clocot şi adăugaţi fasolea fiartă şi scursă de apă. Adăugaţi sarea, puneţi capacul şi lăsaţi ingredientele să fiarbă, la foc mic, timp de zece minute. Apoi, adăugaţi bulionul, frunzele de dafin şi mai fierbeţi 5 minute. Adăugaţi piperul, apoi cimbrul şi luaţi ciorba de pe foc. Scoateţi frunzele de dafin şi serviţi această ciorbă consistentă de post cu o salată de ceapă verde cu sumac.

Poftă bună!

Monica Marton