fbpx

Peste 100 de concurenți în Cupa Crater XCO Betfia 2015. FOTO

betfiaParticipanți din țară și străinătate. 

 

03 August 2015

15:55

Cupa Crater XCO Betfia, competiţie de mountain bike, a adunat peste 100 de concurenţi din diferite ţări la linia de start, Duminică, 02 August 2015.

Amatorii au început concursul la ora 10:00, pe când profesioniştii au pornit la ora 12:00. Novicii au avut de parcurs 3 ture a câte 5 Km fiecare, pe când cei din urmă au avut 6. Diferenţa de nivel pe un tur a fost de 250 m.

Sportivii profesionişti au adunat puncte în clasamentul mondial şi în cel de calificare la Jocurile Olimpice 2016, competiţia organizată de Velo Sport Oradea fiind prima din Bihor înscrisă în calendarul Uniunii Cicliste Internaţionale.

La Elite pe locul I s-a clasat ucrainianul Rysenko Sergeity, iar la Amatori locul I a fost ocupat de către multiplul campion orădean, Raul Sînza.

S-au acordat premii constând în bonuri valorice, cupe şi medalii, competiţia având parte de o organizare bună.

Am reuşit să evadez din pluton, în primul tur aveam deja un avantaj de 2 minute, iar la finalul concursului am terminat cu 4 minute mai repede decât al doilea finalist. Concursul a fost dificil din cauza traseului foarte tehnic: diferenţele mari de nivel şi obstacolele numeroase. Din fericire, eu mă descurc foarte bine tehnic şi nu am avut probleme în a câştigă Cupa Crater XCO.

a declarat Raul Sînza, câştigătorul categoriei „Amatori”. Mai jos regăsiți câteva fotografii realizate de prietenul nostru Ionuț G.

 

Cătălin Marian

betfia

xco 1

xco2

xco3

xco4

xco