fbpx

Peste 1450 de oameni au donat sânge în campania ,,Blood Network”!

Campania inițiată de organizatorii Untold și Neversea au salvat peste 4300 de vieți.

 

15 Septembrie 2020

15:40

 

A fost încă o ediție de succes a campaniei ,,Blood Network“, oameni din toată țara fiind dispuși să doneze sânge, pentru a salva vieți. Printre oamenii care au luat parte, au fost și donatori de plasmă vindecați de Covid-19, oferind ajutor pentru cei care suferă de acest virus.

Ajunsă la a 6-a ediție, această campanie s-a desfășurat în perioada 8 August – 13 Septembrie, în toate centrele de transfuzii din România. În 10 orașe din țară, caravana mobilă ,,Blood Network” a fost prezentă în zilele de week-end. Cifrele acestei ediții a campaniei rezultă 1450 de donatori, 650 de litri de sânge și peste 4300 de bolnavi salvați din toată țara.

Donatorii din timpul săptâmânii au avut de ales între a primi un voucher valoric de 10 euro pentru a cumpăra un abonament la Untold 2021 sau un voucher de 20 de euro pentru Neversea 2021. Cei prezenți în week-end, înscriși în rețeaua ,,Și eu Donez” au fost recompensați tot la alegere cu un bilet de o zi la Untold 2021 sau Neversea 2021 și un voucher de cumpărături în valoare de 100 de lei oferit de Kaufland România.

Campania ,,Blood Network” a avut astfel un impact pozitiv și la a 6-a ediție, fiind cea mai longevivă din România în materie de donarea sângelui. Caravana a fost prezentă în Oradea, Cluj-Napoca, București, Timișoara, Târgu Mureș, Brașov, Ploiești, Sibiu, Iași și Craiova. În Capitala României, caravana a fost prezentă de 2 ori, fiind o cerere foarte mare de sânge. Orădenii, împreună cu cei din Târgu Mureș au înregistrat în total 226 de donatori, 102 litri de sânge, rezultând un total de 678 de persoane ajutate.

Campania ,,Blood Network” este realizată cu sprijinul Kaufland România, partener oficial al Untold și Neversea, cu ajutorul platformei ,,Și eu Donez” și al Institutului Național De Transfuzii Sanguine.

Mai multe detalii despre acest proiect se regăsesc pe site-urile oficiale Untold și Neversea.

Sergiu Vicaș