fbpx

Peşterile Farcu şi Meziad, redeschise vizitatorilor

Frumusețile naturii așteaptă să fie descoperite.

 

03 Iunie 2020

15:00

Două dintre cele mai îndrăgite şi vizitate atracţii turistice ale judeţului Bihor şi implicit a destinaţiei de ecoturism Pădurea Craiului, peştera Meziad şi peştera cu cristale din mina Farcu, se redeschid pentru toţi cei care doresc să descopere sau să redescopere frumuseţea lumii subterane.

Cele două obiective turistice vor fi din nou deschise vizitatorilor începând de Sâmbătă, 06 Iunie 2020, ora 11:00.

Programul de vizitare este:

  • Luni şi Marţi – 11:00 – 14:00 *;
  • Miercuri, Joi şi Vineri – 11:00 – 16:00 *;
  • Sâmbătă şi Duminică, precum şi în zilele de sărbători legale – 11:00 – 17:00 *
    * ora limită pentru ultima intrare în peşteră

Pentru a proteja sănătatea vizitatorilor, C.A.P.D.D. Bihor, administratorul celor două atracţii turistice a luat toate măsurile generale şi specifice impuse de lege. Astfel, turiştii şi personalul peşterilor trebuie să respecte următoarele reguli:
– Vizitarea peşterilor se va face în grupuri restrânse
– Purtarea măştii de protecţie, în spaţiul adiacent peşterii, în interiorul caselor de bilete şi în peşteri este obligatorie;
– Va fi păstrată distanţa minimă de siguranţă, de 2 metri, între turişti şi faţă de personalul angajat;
– Nu este permis accesul în subteran persoanelor cu probleme respiratorii (tuse, strănut etc.);
– C.A.P.D.D. Bihor asigură vizitatorilor produse dezinfectante. Acestea se găsesc la casele de bilete şi în punctele de acces, respectiv de ieşire, ale celor două trasee din peşteri. Turiştii sunt ferm sfătuiţi să folosească aceste substanţe, atât la intrare, cât şi la ieşire. Pe parcursul întregii zile, balustradele şi toate celelalte elemente instalate pentru siguranţa turiştilor vor fi dezinfectate de mai multe ori.

Deoarece vizitarea peşterilor se va face în grupuri mici, în vederea reducerii timpului de aşteptare şi pentru evitarea aglomeraţiei în zonele de intrare, C.A.P.D.D. Bihor le recomandă insistent vizitatorilor să îşi programeze vizita, prin e-mail la: rezervari.pesteri@gmail.com , specificând numărul de persoane, data şi ora la care este preconizată sosirea, plus un număr de telefon/contact. Turiştii vor fi contactaţi, în vederea confirmării programării făcute, în maxim 24 de ore.

Tarife de vizitare: 25 lei adulţi, 15 lei copii (5-14 ani)
Tarife speciale pentru familii:
– 2 adulţi şi 1 copil – 50 lei;
– 2 adulţi şi 2 copii – 65 lei
– 1 adult şi 2 copii – 40 lei.