fbpx

Politia ne supravegheaza non stop cu 108 camere

camere supraveghere108 camere supraveghează Oradea 24 de ore din 24. Toate au fost montate până la la finele anului 2012.

 

27 Februarie 2013

15:26

Ast─âzi, 27 Februarie 2013, pe calea Aradului, la noul sediu al dispeceratului┬ácomun de monitorizare a camerelor video amplasate pe ┬ádomeniul public al municipiului, a avut loc o conferin╚Ť─â de pres─â la care a fost prezent primarul, Ilie Bolojan, viceprimarul Ovidiu Mure╚Öan, directorul Poli╚Ťiei Locale Alexandru Laza dar ╚Öi ╚Öeful Inspectoratului de Poli╚Ťie Jude╚Ťean (IPJ) Bihor Liviu Popa.

├Än cadrul ├«nt├ólnirii IPJ, al─âturi de Prim─âria Oradea, Poli╚Ťia local─â ╚Öi Administra╚Ťia Imobiliar─â Oradea (AIO) a semnat un protocol de colaborare cu scopul cre╚Öterii gradului de siguran╚Ť─â la nivelul municipiului.

Drept urmare nu mai pu╚Ťin de 108 camere de supraveghere au fost montate ├«n Oradea ├«n dou─â etape:

  • 42 de camere video profesionale de tip dome ╚Öi speed dome cu softul aferent au fost deja montate ├«n zone de interes public, precum intr─ârile ├«n municipiu, centur─â, zona Pia╚Ťa Unirii, zona Teatrului Regina Maria, Cimitirul Municipal, Podul Densusianu, Pod Sovata
  • ┬áa doua etap─â a presupus transferarea a┬á64 de camere video montate anterior (perioada 2007-2010) de la dispeceratele IPJ Bihor ╚Öi Poli╚Ťia Local─â la dipeceratul nou amenajat la Poli╚Ťia Municipiului Oradea. Aceste camere sunt montate ├«n zone precum: Gutenberg, str. Republicii, Pasaj Vulturul Negru, Magazinul Cri╚Öu

Toate aceste sisteme de supraveghere sunt ╚Öi ele la r├óndul lor supravegheate non stop de mai mul╚Ťi poli╚Ťi╚Öti ├«n cadrul dispeceratului comun:

4 monitoare mari sunt urm─âtite 24 din 24 de ore de c─âtre poli╚Ťi╚Ötii, cu scopul de a surpinde eventualele infrac╚Ťiuni care pot ap─ârea pe domeniul public al municipiului.

Se comunic─â ├«n informarea trimis─â de Prim─ârie, mai preciz├óndu-se ╚Öi c─â prin aceast─â supraveghere permanent─â se dore╚Öte sc─âderea num─ârului de infrac╚Ťiuni, cum ar fi ┬áfurturi sau distrugeri ale bunurilor apar╚Ťin├ónd ora╚Öului (mobilier urban, b─ânci de odihn─â, filigorii, co╚Öuri de gunoi.

 Mai mult în decursul anului curent vor fi instalate alte 54 de camere menite să supravegheze parcările din zonele Sovata, Leonardo da Vinci și nu numai.