fbpx

Pompierii orădeni l-au salvat pe Azorel dintr-un canal adânc. FOTO

oradea, caine salvat, pompieri, isu bihor crisanaVeștile pot avea și final fericit. Cum e povestea lui Azorel tare, tare frumușel. 

 

19 Octombrie 2020

15:00

Nouă ne plac poveștile frumoase și veștile bune. Azi am primit una din partea Inspectoratului de Situații de Urgență (ISU) „Crișana”.

Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt, ne-a trimis imagini și informații despre acțiunea de salvare a unui patruped (căuia îi vom spune Azorel) „aterizat” într-un canal.

Situația s-a desfășurat în Oradea, pe strada Ogorului. Cine știe cum, Azorel al nostru a căzut într-un canal  adânc de aproximativ 3,5 metri. Gura canalului, cu un diametru de circa 40 de centimetri, nu era acoperită, așă că lătrătorul nostru a „picat la țanc”.

Din fericire, un trecător a văzut necazul animalului și a sunat la 112, în jurul orei 12:01, astăzi, 19 Octombrie 2020, iar ajutorul organelor specializate a sosit imediat.

Pompierii militari au acționat cu accesoriile specifice unor astfel de intervenții, reușind în câteva minute să evacueze câinele, în siguranță, din canalul adânc.

Pentru ca istoria să nu se mai repete, luptătorii cu focul, astăzi salvatori de animale, au și astupat gura canalului cu o placă de beton. Adresăm mulțumiri tuturor celor implicați.

 

Ioana Mădălina Ștefănică

oradea, caine salvat, pompieri, isu bihor crisana