fbpx

Pompierul Adrian Bogoşel, campion naţional şi cel mai tehnic judoka sub 35 ani!

pompier oradeaBihorul are sportivi de valoare. 

 

23 Martie 2016

11:55

Zilele trecute vă informam că doi polițiști din Bihor sunt campioni naționali la judo, detalii AICI. Iată că nu doar Inspectoratul de Poliție Județean Bihor a fost reprezentat cu succes în Campionatul de Judo al Ministerului Afacerilor Interne, ci și Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Crișana”. 

Plutonier major Bogoşel Adrian a intrat în ring în categoria 90 de kilograme, iar la finalul confruntării a fost declarat învingător, fiind distins cu medalia de aur, a opta din palmaresul pompierului militar.

În intervalul 2008 – 2013 şi 2015 – 2016,  plutonier Bogoşel Adrian şi-a surclasat toţi concurenţii la Campionatele de judo ale Ministerului Afacerilor Interne , ocupând în cei opt ani menţionaţi (în anul 2014 neparticipând la competiţie), prima treaptă a podiumului.

informează Camelia Roșca, purtător de cuvânt ISU Crișana.

Mai mult decât atât, Adrian Bogoșel a primit și „Diploma pentru cel mai tehnic judoka sub 35 de ani”. 

Alte succese ale tânărului pompier sunt:

  • în anul 2008, la Jocurile Mondiale ale Pompierilor, organizate la Liverpool, plutonier Bogoşel Adrian a câştigat titlul de campion mondial la proba de judo
  • în anul 2010,  în acelaşi concurs, desfăşurat la acea dată în Coreea de Sud, sportivul orădean a reuşit performanţa de a ocupa toate cele trei trepte ale podiumului la discipline sportive diferite, cucerind medalia de aur la canotaj, cea de argint la judo şi cea de bronz la lupte libere
  • în anul 2013, la Jocurile Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor, desfăşurate în Belfast – Irlanda de Nord, la care au participat peste 7000 de sportivi din 67 de state, plutonier Bogoşel Adrian a devenit vicecampion mondial în proba de judo, categoria -90 kilograme

Din anul 2008 până în prezent, în cadrul competiţiilor naţionale şi internaţionale  la care a participat, pompierul militar bihorean a reuşit să cucerească  nu mai puţin de 14 medalii, dintre care zece de aur (opt la Campionatele de Judo ale Ministerului Afacerilor Interne), trei de argint şi una de bronz.

Așadar, un profesionist care merită aprecierile și felicitările noastre, deoarece prin munca lui aduce cinste județului și țării nostre!

Ioana Mădălina Ștefănică

pompier oradea

adrian bogosel

adrian bogoșel pompier