fbpx

Premieră: CSM CSU Oradea a câştigat o medalie Europeană

Foto: FIBA Europe Cup

Foto: FIBA Europe Cup

Baschetbaliştii au obţinut bronzul în FIBA Europe Cup

26 Aprilie 2021

22:00

Duminică, 25 Aprilie 2021 va rămâne o zi emblematică pentru sportul cu mingea la coş în oraşul Oradea.

Baschetbaliştii Orădeni au învins în Finala Mică a FIBA Europe Cup – ediţia 2020-2021 pe BC Parma (Rusia) cu scorul de 85-76. Final Four-ul competiţiei s-a desfăşurat în Menora Mivtachim din Tel Aviv (Israel).

Prima jumătate a jocului a fost controlat în totalitate de către elevii lui Cristian Achim, jucători precum Watson, Green şi Aron Broussard fiind în formă. La pauză scorul era 45-28 pentru Oradea. În a doua jumătate, vorbind special de ultimul sfert, echipa din Rusia s-a apropiat tot mai mult pe tabela de marcaj de Orădeni, dar nu îndeajuns cât să schimbe soarta jocului.

Locul 3 câştigat de către CSM CSU Oradea este prima clasare pe podiumul unei competiţii Europene din istoria secţiei de baschet masculin. Chiar dacă echipa a beneficiat de o calificare matematică ce a depins şi de rezultatele altor meciuri din faza grupelor, au ştiut să profite de acest lucru şi au dat dovadă de profesionalism pe întreg parcursul competiţiei. 

Felicităm pe această cale întregul staff al echipei de pe malul Crişului Repede pentru izbutirea unei performanţe deosebite atât pentru sportul local, cât şi pentru cel Românesc!

Sergiu Vicaş