fbpx

Preselectie de talente pentru festivalul-concurs „Mandru-i cantecu-n Bihor”

mandru-i cantecu in bihor preselectieCentrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Trandiționale (CJCPCT) Bihor invită tinerele talente să se înscrie și să cucerească trofeul festivalului „Mândru-i cântecu-n Bihor”.

 

25 Aprilie 2013

11:02

Artiştii vocali și instrumentiști cu vârste cuprinse între 15 – 30 de ani, sunt așteptați pe 09 Mai a.c. de la orele 16:00, la sediul Școlii de Arte „Francisc Hubic” pentru a lua parte la preselecția de tinere și noi talente, în vederea participări la Festivalul-concurs „Mândru-i cântecu-n Bihor”.

Soliștii vocali au de prezentat o piesă doinită (doină, baladă, colindă, cântec funerar) fără acompaniament și un cântec de joc, specific  zonei  Bihorului, iar soliștii instrumentiști două piese de joc. Se va ține cont de calitățile vocale, autenticitatea repertoriului, a costumului popular și a prezenței scenice.

Ediţia cu numărul 36 a festivalului concurs va avea loc în perioada 24 – 26 Mai 2013 în Parcul Bălcescu din Oradea și va fi cu intrare liberă.

Mai multe informații referitoare la preselecție și concurs se pot obține de la sediul  Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor, Piața 1 Decembrie nr. 12, sau la telefon/fax 0259. 413. 922 Email: centrul.cultural.bihor@gmail.com

 

Andrei Marcu