fbpx

Prima premieră a Trupei Iosif Vulcan din această stagiune se va juca Joi

Un pamflet savuros.

 

08 Octombrie 2019

14:30

 

Trupa Iosif Vulcan a Teatrului Regina Maria se pregătește de prima premieră a stagiunii 2019-2020: „Zloată
sau Viitorul Președinte al României”, pamflet socio-politic de Radu Popescu în regia lui Eugen Țugulea, care
va avea loc Joi, 10 Octombrie, de la ora 19:00, în Sala Arcadia.

Rolul principal este jucat de Eugen Țugulea, iar acțiunea se petrece într-un tramvai. Silviu Moisă, un cetățean afectat psihic, este în plină campanie electorală. Perorează despre cât de potrivit este el pentru rolul de Președinte, în timp ce înmânează celorlalți călători materiale promoționale menite să-i consolideze imaginea de „canditat”.

După cum sugerează și titlul, piesa este un amestec de trăiri antinomice ale personajului bipolar: o zloată interioară pe care acesta o transmite spectatorilor ce au rolul de călători în acest tramvai simbolic. Ei pot alege să se implice sau nu. Lui nu-i pasă, pentru că el știe ce are de făcut. În toată debandada psihică pe care o manifestă, uneori ceea ce spune e de o luciditate dureroasă: „Știți ce e cel mai trist? Că cei ca mine au ajuns să spună adevărul. Ăsta e Adevărul. Și eu îl urlu în fața voastră! E un pic trist, nu?”

După premieră, spectacolul va fi rejucat, pe aceeași scenă, în 26 Octombrie și în 05 Noiembrie, de la ora 19:00. Biletele pot fi achiziționate de la Agenția Teatrului de Marți până Vineri în intervalul orar 12:00 – 18:00 și Sâmbăta între orele 10:00-13:00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte spectacol sau online pe www.biletmaster.ro.