fbpx

Profesorii de la Universitate vor fi platiti in functie de rezultate

universitatea din oradeaUniversitatea din Oradea a modificat grila de r─âspl─âtire financiar─â a profesorilor.

 

19 Iunie 2013

09:55

Luni, 17 Iunie 2013, a avut loc sedin╚Ťa Senatului Universit─â┼úii din Oradea, ├«n cadrul c─âreia s-au dezb─âtut ┼či aprobat anumite probleme din via╚Ťa acestei institu╚Ťii.

Printre altele, s-a aprobat posibilitatea de a diferen╚Ťia salariile ├«n raport cu rezultatele ob┼úinute la evaluarea performan┼úelor profesionale individuale ├«nregistrate ├«n 2012.

Acest act poate intra ├«n vigoare din 1 Iulie a.c., astfel pentru personalul didactic se poate acorda un salariu diferen╚Ťiat ├«n cuantum de p├ón─â la 5% din salariul de ├«ncadrare, fondul alocat ├«n acest an fiind de 10% aplicat la fondul total de salarii a posturilor pentru func┼úiile didactice auxiliare ┼či nedidactice.

Astfel, prin managementul structurilor se poate realiza o echilibrare între categoriile de personal.

Totodată, pentru a asigura continuitatea în coordonarea structurilor în care sunt temporar persoane în funcţii de conducere, Senatul a aprobat prelungirea perioadei  temporare a funcţiei de conducere până la 31 Decembrie 2013, din cauza restricţionărilor ocupării posturilor vacante.

Persoanele aflate în această situaţie beneficiază de drepturile salariale aferente funcţiei de conducere respective.

Contractele de munc─â ale cadrelor didactice ┼či de cercetare din ├«nv─â┼ú─âm├óntul superior includ realizarea unor standarde minime ale rezultatelor activit─â┼úilor, dar ┼či sanc┼úiuni, dac─â aceastea nu sunt ├«ndeplinite.

├Än fi┼ča postului cadrelor didactice, apare derularea activit─â┼úilor aferente postului ocupat ╚Öi ├«ncadrarea acestora ├«n standardele precizate ├«n Procedur─â pentru evaluarea ┼či asigurarea calit─â┼úii cadrelor didactice ┼či a disciplinelor de studii, adoptat─â la Universitatea din Oradea.

O Comisie de Analiz─â se va ocupa cu acele cadre care nu ┼či-au depus fi┼ča de autoevaluare sau care au ob┼úinut un coeficient de evaluare mai mic de 60%. Comisia este format─â din:

  • profesorul universitar dr. Mariana Mure┼čan (pre┼čedinte)
  • conferen╚Ťiarul universitar dr. ing. Simona Vica┼č
  • conferen╚Ťiarul universitar dr. ing. Livia Bandici
  • profesorul universitar dr. ing. Gheorghe Ionescu, ca reprezentant al sindicatului

 

Andrei Marcu