fbpx

RAR Bihor scoate de pe șosele autovehiculele cu defecțiuni

masina sosea drum carosabilRAR Bihor și Poliția Rutieră ne salvează de neprevăzut.

 

17 Februarie 2016

15:30

Registrul Auto Român (RAR) Bihor și Poliția Rutieră au avut un an 2015 plin. Ar fi fost și mai plin, și mai ales de accidente, dacă echipe ale celor două instituții nu ar fi ieșit periodic pe teren.

Aproape jumătate din autovehiculele controlate de RAR Bihor în trafic au prezentat defecțiuni. Din totalul de 2.465 de vehicule verificate în timp ce rulau pe șosele, 43,49% au pus în pericol siguranța tuturor. Tocmai pentru că vehiculele aveau probleme la sistemele de frânare, iluminare, semnalizare, iar lista poate continua.

Extreme au fost cazurile a 40 de conducători care au rămas fără certificatul de înmatriculare pentru că defecțiunile vehiculelor lor erau atât de grave încât puteau produce accidente în orice clipă: sistemul de frânare este aproape inexistent, iar cel de direcție – complet defect. Autoturismele au fost scoase din circulație până la remedierea disfuncționalităților.

Mai mult, 3,04% dintre autovehiculele controlate aveau expirată Inspecția Tehnică Periodică.

În total, anul trecut, în Bihor, echipele Poliției Rutiere și RAR au aplicat 868 sancțiuni, au fost reținute permise de conducere dar și 524 de certificate de înmatriculare.

 

Laura Luțai