fbpx

Republicii, strada pe care iese Soarele Modernizării Clădirilor și în 2017!

evenimente oradea, modernizare, restaurareNe înnoim continuu! 

 

28 Ianuarie 2017

08:17

Consiliul Local Oradea a aprobat indicatorii tehnico – economici pentru reabilitarea fațadelor a trei clădiri din centrul istoric.

Este vorba despre cele două clădiri situate la intrarea pe partea pietonală a străzii Republicii, având intrarea pe strada Iosif Vulcan – 02 (Casa Kolozsvary), respectiv numerele 04 – 06, și clădirea de pe strada Republicii – 31, aflată vis-a-vis cu Serviciul de Evidență a Populației.

Cele trei clădiri vor fi modernizate în cadrul programului multianual pentru reabilitarea clădirilor cu valoare istorică situate în „Ansamblul urban – Centrul istoric Oradea”. Deoarece acestea nu sunt clădiri monument, municipalitatea acordă proprietarilor un împrumut de 50% din valoarea lucrărilor, credit care va putea fi rambursat fără dobândă în următorii 5 ani.

Valoarea cumulată a înnoirii celor trei clădiri se ridică la aproximativ 250.000 de euro: 479.442,00 lei pentru imobilul situat pe strada Republicii – 31, 277.883,17 lei pentru clădirea de pe strada Iosif Vulcan – numerele 04 – 06, respectiv de 368.777,67 lei pentru imobilul situat pe strada Iosif Vulcan – 02.

Procedurile de licitație urmează să aibă loc la sfârșitul lunii februarie, urmând ca munca să înceapă în luna mai, cu 12 luni termen de finalizare. Primarul Ilie Bolojan este optimist și speră că lucrările se vor termina în toamnă sau cel mai târziu în primăvara anului viitor.

 

Diana Maria Danciu

evenimente oradea, modernizare, restaurare

evenimente oradea