fbpx

Restrictii ridicate! Accesul la Untold se va face şi cu teste rapide!

Autorităţile abilitate au venit cu noi modificări legislative şi astfel oricine va putea lua parte la Untold!

 

28 Iulie 2021

19:00

 

O veste extraordinară a venit din partea autorităţilor. De la 1 August 2021 se vor putea organiza evenimente în aer liber, accesul fiind permis astfel:

  • pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, la 10 zile după finalizarea schemei complete de vaccinare
  • prezentarea rezultatului negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virului SARS-CoV-2 nu mai vechi de 24 de ore
  • prezentarea unui rezultat negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore
  • persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Aşadar, accesul la cel mai aşteptat eveniment al anului se va putea realiza de către oricine, respectând una din modalităţile menţionate mai sus.

Organizatorii festivalului au ţinut să mulţumească Guvernului României şi membrilor CNSU pentru încrederea şi susţinerea acordată.

Bogdan Buta, CEO Untold:

“Mulțumim Premierului, membrilor Guvernului și CNSU, pentru încrederea acordată. Noile măsuri reprezintă o dovadă puternică a faptului că se dorește repornirea sectorului cultural. Sunt convins că planul de siguranță, prezentat de noi autorităților este peste orice alt eveniment organizat până în prezent! Ne dorim să devină un model la nivel global, iar în felul acesta să permită, în condiții similare, organizarea de evenimente în siguranță și de acum înainte”

O altă reglementare adusă de către autorităţi este limitarea capacităţii la 75.000 de participanţi pe zi. Din acest motiv, numărul abonamentelor disponibile este unul limitat. Abonemente şi bilete de o zi la festival se pot accesa aici.

Organizatorii transmit asigurări conform cărora pregătirile pentru ediţia din acest an sunt în plină desfăşurare. Aceştia s-au întrunit în această perioadă cu reprezentanţi ai Jandarmeriei Române, ai Prefecturii județului Cluj, Inspectoratului Județean de Poliție Cluj, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, Direcției de Sănătate Publică Cluj, Oficiului pentru Protecția Consumatorului Cluj, Primăriei Cluj-Napoca, STS și SRI. Aceste autorităţi menţin colaborarea cu organizatorii festivalului ca toate normele legale să fie respectate pentru un bun mers al lucrurilor.

Se anunţă o ediţie aparte, una ce ne va readuce aminte de ediţiile precedente, având în vedere că urmează noi nume să fie anunţate în line-up. Încărcătura emoţională va fi una puternică, fiind prima ediţie de la apariţia restricţiilor la nivel global ce nu au permis desfăşurearea acestor evenimente. Din aceste motive, Untold continuă să fie unul dintre cele mai mari evenimente la nivel mondial, dorind să dea şi un exemplu de bune practici prin organizarea acestei ediţii.

Dovada că se pot organiza festivaluri de acest fel constă în cele mai recente studii realizate la festivalul EXIT, desfăşurat în Serbia. Aici au participat în jur de 180.000 de persoane, iar în urma studiilor efectuate de profesionişti în domeniu, nu au fost confirmate persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.

Ne vom revedea aşadar la Untold şi în acest an cu forţe proaspete, în perioada 9-12 Septembrie 2021, în Cluj-Napoca!

Sergiu Vicaş

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *