fbpx

Rețetă gustoasă de post: Bame cu perje uscate

mâncare de postDe post sau când aveți poftă de „altceva”. 

 

17 Decembrie 2017

14:45

Suntem pe ultima sută de metri în postul Crăciunului, din anul 2017. Ca să vă venim puțin în ajutor, dar și ca recomandare pentru zilele în care vreți să mâncați ceva mai ușor, v-am pregătit rețeta de bame cu perje uscate. Iată ingredientele și modul de preparare.

Ingrediente necesare pentru două porţii:

  • un praz
  • două linguri de ulei de măsline
  • 300 de grame de perje uscate şi dezosate
  • 500 de grame de bame
  • 300 ml suc de roşii
  • două felii de lămâie
  • o jumătate de legătură de pătrunjel
  • o jumătate de linguriţă de piper roşu
  • o jumătate de linguriţă de turmeric
  • un vârf de cuţit de cardamom
  • un praf de sare

Preparare:

Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi bamele în 2 – 3 bucăţi, în funcţie de mărime. Spălaţi prazul şi pătrunjelul. Tăiaţi fideluţă prazul, apoi tocaţi pătrunjelul.

Puneţi uleiul în cratiţă, iar când s-a încins adăugaţi prazul şi căliţi-l puţin. Adăugați bamele, un praf de sare, sucul de roşii şi lăsaţi ingredientele să fiarbă 10 minute. Adăugaţi perjele uscate şi mai lăsaţi ingredientele 5 minute la fiert.

Când este gata, opriţi focul, adăugaţi piperul, turmericul, cardamomul, pătrunjelul şi amestecaţi toate ingredientele. Lăsaţi mâncarea acoperită încă 2 minute pentru a împrumuta din arome. Aşezaţi mancarea în farfurii şi adăugaţi sucul de lămâie peste ingrediente. Poftă bună!

 

Monica Marton

mâncare de post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *