fbpx

Rețeta săptămânii: Pavlova – ruladă de bezea cu zmeură

foto: Monica Marton

E dulce și-ți face cu ochiul. E Pavlova!

 

30 Mai 2020

10:00

 

Ingrediente necesare:

Pentru ruladă:
150 de grame de albușuri
250 de grame de zahăr pudră
un praf de sare
10 grame de zahăr pudră pentru pudrat

Pentru cremă:
200 de grame de mascarpone
200 ml de smântână dulce pentru frișcă
50 grame de zahăr pudră
200 de grame de zmeură

Mod de preparare:
Azi facem o rețetă foarte ușoară, nu necesită nici timp, nici ingrediente multe dar e preferata tuturor. În mai puțin de o oră, aveți desertul delicios pe masă.

De fiecare dată când facem cozonaci, cremă de vanilie sau alte deserturi gustoase, ne rămân albușuri. Chiar și în urma preparării unei maioneze ne rămâne albuș de ou pe care îl punem în omleta de dimineață sau în congelator.

Ați adunat câteva albușuri în congelator și a venit momentul să le puneți într-un desert savuros.

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Pregatiți o tavă de copt cu dimensiunile de 33 per 23 cm, așezând o foaie de copt în ea. Cântăriți 150 de grame de albuș – aproximativ 5 ouă de mărime medie. Eu folosesc albușul congelat, rămas de la cozonaci și e foarte ușor să îl decongelez și cântăresc. Mixați albușurile într-un bol, bine, bine. Când bezeaua e bine legată, adăugați, un praf de sare, 250 de grame de zahăr pudră, câte o linguriță de zahăr, mixați bine, apoi mai adăugați o linguriță de zahăr, până ați încorporat tot zahărul și albușul stă țeapăn. Procedura e identică cu adăugarea ouălor în aluatul pentru eclere. Întindeți bezeaua pe foaia de copt gata pregătită și o puneți în cuptorul pe care îl setați acum la 160 de grade Celsius, pentru aproximativ 15-20 de minute.

Între timp, pregătim umplutura: mixăm crema de mascarpone cu 50 de grame de zahăr pudră. Separat, mixăm smântână dulce pentru frișca până este bine legată. Încorporăm treptat frișca în crema de mascarpone.

Între timp, s-a copt bezeaua, o scoateți-răsturnați pe o foaie de copt pe care o presărați anterior cu 10 grame de zahăr pudră. Îndepărtați foaia de copt care s-a lipit de ea în timpul coacerii, care acum este deasupra și lăsați bezeaua să se răcească 10 minute, apoi adăugați crema, zmeura și o rulați ca pe un cozonac, pe partea lungă a foii, ferm, pentru a fi strânsă bine dar cu grijă pentru a nu rupe foaia de mereng; pentru asta vă ajutați de foaia de copt peste care ați răsturnat-o. E gata rulată, o puneți în frigider pentru o oră sau cât aveți răbdare să nu gustați din ea.

O scoateți din frigider, o feliați și puteți să vă rasfățați cu câte felii de bezea doriți.

Poftă bună!

Monica Marton