fbpx

Retrospectiva 2013 pentru CSM + primele meciuri din 2014

we love csm oradeaAnul 2013 a fost cu siguranţă cel mai bun din istoria de un deceniu a clubului de baschet CSM Oradea.

03 Ianuarie 2014

18:16

Medalia de bronz câştigată în sezonul trecut, debutul în cupele europene şi consolidarea  seriozităţii acestui club, fac din CSM o echipă de temut, care joacă într-o sala recunoscută la unison drept campioană fair-play-ului.

Judecând pur calendaristic, anul 2013 a numărat pentru CSM Oradea un total de 47 partide în toate competiţiile în care a fost implicată, campionat, Cupa României şi Eurochallenge. „Zestrea” elevilor lui Achim este de 30 de victorii şi 17 înfrângeri, ceea ce reprezintă o rată de succes de 64%.

În Arena „Antonio Alexe” au reuşit să câştige doar 6 echipe din totalul de 24 de meciuri disputate, CSM având un procentaj de 75% al partidelor câştigate în faţă propriilor fani.

Referindu-ne strict la ediţia actuală a ligii naţionale de baschet, CSM Oradea ocupă poziţia secundă, având după 12 partide disputate 10 victorii şi 2 înfrângeri, cu precizarea că partida de la Târgu-Mureş a fost amânată pentru luna Februarie a acestui an.

Cifrele orădenilor în acest tur de campionat au fost foarte bune, 60% de la aruncările de 2P, 35% de la aruncările de 3P, 72.4% de la libere. Echipa de baschet a orașului de pe Crișul Repede are 36.75 de recuperări/meci, respectiv 19.16 pase decisive furnizate/meci, parametru la care formaţia noastră ocupă prima poziţia în campionat.

A fost un 2013 reuşit, un an pe care sperăm să-l depăşim în 2014 şi în care să disputăm prima finală din istoria clubului. În opinia majorităţii specialiştilor, CSM Oradea și CSU Ploieşti sunt principalele favorite la disputarea ultimului act al întrecerii interne, însă aceste calcule sunt făcute abia la „jumătatea drumului”, când multe echipe încă nu şi-au spus ultimul cuvânt.

Noul sezon va debuta pentru CSM Oradea cu dubla din Cupa României contra rivalei BC Timişoara, formaţie pe care am reuşit s-o învingem pentru prima dată în acest tur de campionat, după ce am suferit 5 eşecuri consecutive în faţă bănăţenilor.

Meciul tur se va dispută la Oradea, în Arena Antonio Alexe, pe dată de 08 Ianuarie, începând de la orele 19:45, urmând că manşa retur să se dispute în Sala Constantin Jude, 4 zile mai târziu de la ora 18:00. Ambele partide vor fi transmise în direct de DigiSport.

În campionat primul meci se va dispută pe data de 18 Ianuarie 2014 la Cluj – Napoca, în compania lui „U” Mobitelco.

 

Florin Miron