fbpx

Retrospectiva fotografica: Remus Toderici. FOTO

true colors remus todericiAnul 2013 se încheie cu o retrospectivă foto a artistului Remus Toderici.

 

29 Decembrie 2013

12:52

În două zile spunem „Bun rămas 2013”, dar înainte de final aruncăm o privire asupra activității fotografice a lui Remus Toderici, care ne-a mărturisit:

A fost un an cu multe provocări, am experimentat multe tehnici noi ca de exemplu under waterphotos, dar am avut parte de și mai multă muncă în studio. A fost un an bun pentru a învăța, dar a fost un an cu mai multe proiecte decât în 2012.

365 este unul dintre proiectele extrem de cunoscute ale lui Remus. A fost o adevărată frenezie în tot orașul în perioada efectuării portretelor foto. În luna Martie 2013 timp de 2 zile el a realizat portrete tuturor doritorilor, care au fost postate pe Facebook, fotografii ce pot fi văzute AICI.

A fost un cadou din partea mea pentru toți cei care își doreau un portret.

spune Remus care și-a continuat dezvoltarea profesională cu o altă temă: „True Colors” derulată chiar luna trecută, în Noiembrie. De această dată toată munca s-a desfășurat în studio, proiectul fiind accesibil de asemenea publicului larg, indiferent de naționalitate, culoarea părului, ochilor sau a pielii. Fotografii AICI.

True Colors a fost un experiment în care doream să lucrez mult mai amplu din punct de vedere fotografic. A fost o încercare de a le arăta oamenilor unicitatea fiecăruia. Ideea de bază de la care am pornit a fost că toți suntem la fel, iar unul dintre scopurile acțiunii a fost aceea de a sensibiliza întreaga lume, de a contribui prin imagini la eliminarea discriminării. True Colors reprezintă o idee pe care o aveam în gând de mai multă vreme și pe care la sfârșitul acestui an am reușit să o pun în practică.

Remus este unul dintre tinerii cu inițiativă, poate pe alocuri și un model din perspectiva faptului că mereu aduce ceva nou, caută să se perfecționeze și să nu își calce pe urme ci să creeze altele.

 

Ioana Mădălina Ștefănică