fbpx

Rezultat negativ pentru FC Bihor in meciul cu UTA Arad

Fc_Bihor_-_UTA_Arad_16FC Bihor și-a încheiat evoluția de pe teren propriu din actuala ediție de campionat cu o înfrângere, suferită Joi seara pe Stadionul Municipal „Iuliu Bodola”, în fața arădenilor de la UTA.

31 Mai 2013

07:54

 

Meciul, care a contat pentru etapa a XXIX-a a Seriei a II-a din Liga a II-a, s-a desfășurat pe o ploaie densă, care a început cu o oră înainte de startul partidei și a durat până la sfârșitul meciului. Astfel, partida s-a desfășurat în condiții speciale, pe un teren moale, încărcat cu apă, ceea ce a pus în dificultate execuțiile tehnico-tactice și jocul în sine al celor două combatante.

Partida s-a încheiat cu scorul de 3-2 în favoarea arădenilor, după ce la pauză orădenii conduceau cu 2-1.

Meciul a consemnat dese răsturnări de scor, după ce oaspeții au marcat primii, FC Bihor a întors situația și până la pauză a marcat de două ori. În repriza secundă, pe fondul unor greșeli în defensiva gazdelor, oaspeții au reușit să marcheze de două ori în interval de 3 minute și să încline balanța în favoarea lor, scor 3-2.

În minutul 11, Ţoca l-a agăţat în careu pe Bârză. Alin Gligor a executat penalty-ul, în stânga lui Popescu, şi a deschis scorul.

În minutul 26, Mărkuş a primit un balon în adâncime și a tras din prima, de la 23 de metri, uşor lateral dreapta la colţul lung, restabilind egalitatea. Portarul Amadio era ieşit la această fază la 12 metri de propriile buturi.

Peste numai 5 minute, în minutul 31, FC Bihor a preluat conducerea. Vasilache l-a deschis pe Mărkuş, acesta a centrat nestingherit de pe stânga, Siminic a luftat în faţa lui Bud, care a tras lângă bară, la colţul lung al porţii lui Amadio.

Până la pauză nu s-a mai întâmplat nimic, astfel că FC Bihor conducea la jumătatea confruntării cu scorul de 2-1 și părea că are situația sub control.

În repriza a doua orădenii au fost depășiți de două ori însă și UTA a revenit în avantaj pe tabelă într-un interval de doar 3 minute.

În minutul 62, Siminic a centrat de pe dreapta, iar C. Ene a marcat cu capul din faţa lui Popescu, ieşit greşit la intercepţie. Apoi, în minutul 65, Neagu a scăpat pe stânga, a centrat în faţa porţii, unde Bîrză a fost împins din spate de Fl. Pop. Al doilea penalty obţinut de arădeni a fost transformat cu precizie de Silvăşan și scorul a devenit 2-3, rezultat consemnat și la finalul partidei.

 

Pentru mine ca antrenor e dureros ce s-a întâmplat cu această echipă în acest final de campionat. Nu o să dau în jucători, pentru că nu obișnuiesc să fac asta. Nici acum n-am mers în cabină să le spun ceva, o să vorbesc cu ei mâine, dar trebuie să înțeleagă și ei că în momentul când iei gol numai din penalty și din faze laterale și din cornere, ceva e în neregulă. Culmea că acesta este capitolul la care am lucrat cel mai mult. Un antrenament din săptămână este dedicat fazelor fixe. Din punctul meu de vedere aici ține de concentrare și până la urmă de valoarea jucătorului, dar ne asumăm toată responsabilitatea. Sigur, e dureros când pierzi acasă, mai ales, după ce întorci de a 0-1 la 2-1

a declarat la finalul jocului antrenorul gazdelor, Marian Pană.

 

Eu cred că este o victorie meritată a noastră astăzi. Am jucat mult mai bine, am controlat jocul, am dominat din punct de vedere tactic partida și cred că, deși am luat două goluri în primele minute, am luat două goluri pe niște greșeli foarte mari și pe unele execuții foarte bune ale celor doi jucători de la Bihor

a declarat, la rândul său, tehnicianul arădenilor, Adrian Falub.

 

În pauza meciului, Liga Suporterilor echipei FC Bihor și firma Patrik au premiat echipa de copii născuți în anul 2002, juniori E, devenită vicecampioană națională în această lună.

FC Bihor – UTA 2-3 (2-1)

Au marcat: Mărkuș (min. 26) și Cr. Bud (min. 31) / Gligor (min. 11 din penalty), C. Ene (min. 62) și Silvășan (min. 65 din penalty)

FC Bihor: A. Popescu – Coroian, Fl. Lazăr (cpt.), Ţoca (min. 46 Tînc), Fl. Pop – Florean, M. Popa, Vasilache (min. 83 Sorian), Bic (min. 61 Tîrnăcop) – Bud, Mărkuş. Antrenor: Marian Pană

UTA: Amadio – D. Matei, Supic, C. Ene – Oară, Gligor (min. 18 Neagu), Mărginean (cpt.), Siminic – Monac (min. 51 Capătă), Silvăşan, Voiculeţ (min. 9 Bîrză). Antrenor: Adrian Falub
Au arbitrat: Dorin Petru Voina (Reşiţa) – Radu Despa şi Cristian Nicolae Lucaci (ambii din Baia Mare).

Florin Mihalca