fbpx

Roma Antică, expusă pentru orădeni în Muzeul Țării Crișurilor! FOTO

evenimente oradeaO expoziție care merită vizitată, mai ales că e în Oradea! 

 

13 Martie 2019

18:00

În a doua zi a săptămânii, mai cu seamă Marți, 12 Martie 2019, în Muzeul Țării Crişurilor (MȚC) a avut loc vernisajul expoziției „Roma Antică. Civilizație și grandoare. Tehnologie civilă și militară”. O premieră în România, care aduce în prim plan remarcabilele realizări ale civilizației Romei Antice.

O expoziție atipică ce nu mizează pe obiecte originale, ci pe obiecte care reconstituie tehnologia militară și civilă din Roma Antică și pe obiecte care se află în muzeele din Italia. Astfel de reconstituiri oferă posibilitatea de a înțelege o epocă și modul în care oamenii gândeau pe atunci.

Este obligatoriu să învățăm, să înțelegem epocile istoriei, de altfel există explicație absolută pentru fiecare obiect.

a declarat, în deschidere, Aurel Chiriac, directorul MȚC.

Invitatul special, prof. univ. dr. Mihai Bărbulescu, de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj – Napoca, membru corespondent al Academiei Române, specialist în istorie antică, a reușit să întroducă publicul în tainele Romei Antice.

Această expoziție include o mulțime de piese ce sunt fie de proporţie exactă, fie la scara redusă cu toată acuratețea posibilă, cum ar fi Arcul de triumf, abacul, angrenajul cu roți, mozaicul. 

a subliniat Mihai Bărbulescu.

Expoziția poate fi vizitată marţi, joi și vineri, în intervalul orar 10:00 – 15:00, și miercuri, vineri, duminică, în intervalul orar 10:00 – 18:00, la Muzeul Țării Crișurilor Oradea, strada Armatei Române nr. 1/A. Preţul biletelor pentru expoziţia temporară „Roma Antică” este de: 8 lei – adulţi; 4 lei – elevi, studenţi, pensionari. Ghidajul (dacă se solicită): 5 lei/grup. Expoziția va rămâne deschisă pâna pe 02 Iunie 2019.

 

Laura Stratevici

Jurnalism, An I

evenimente oradea