fbpx

Rubarba, planta care ajută la regenerarea celulelor hepatice

sursa: splendidtable.org

Un aliment benefic organismului.

 

24 Aprilie 2018

12:17

Rubarba, o plantă originară din Tibet confundată adesea cu un fruct, este o plantă ierboasă perenă, ce poate creşte până la doi metri.  Ea se foloseşte în preparatele culinare şi în medicină. Datorită multiplelor beneficii pe care le are, în vechime, a fost mai scumpă decât şofranul, considerat cel mai scump condiment din lume, mai valoros decât aurul:

  • previne cancerul – datorită  antioxidanţilor deosebit de puternici, consumul de rubarbă protejează organismul împotriva cancerului. De asemenea, rubarba este recomandată în protecţia anticanceroasă a sistemului digestiv şi a plămânilor
  • protejează ficatul – studiile arată că persoanele care au consumat rubarba sau suplimente alimentare pe baza acesteia au eliminat toxinele din organism mai eficient, iar funcţiile hepatice li s-au îmbunătăţit. Potrivit cercetărilor, rubarba este un bun tonic şi regenerator al celulelor hepatice
  • scade tensiunea arterială – o altă proprietate de neignorat este efectul reglator pe care rubarba îl are asupra tensiunii arteriale
  • scade colesterolul rău – consumul de rubarbă proaspătă este indicat persoanelor care au colesterolul mare
  • vitamina K din rubarbă reduce rezistenţa organismului la insulină, ceea ce previne diabetul
  • substantele active din rubarbă ajută şi la întărirea sistemului imunitar, prevenirea infecţiilor şi reglarea greutăţii corporale

Rubarba poate fi consumată ca atare sau ca ingredient de bază în deserturi sau salate. Aici găsiţi o idee culinară despre cum puteţi folosi această plantă.

Paula Dreve

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *