fbpx

S-a deschis Pasajul Vulturul Negru!

Pasajul vulturul negru renovarii 010După o lungă perioadă de așteptare Pasajul Vulturul Negru are undă verde la vizitat.

 

26 Iunie 2013

17:14

Astăzi, 26 Iunie 2013, s-a dat la o parte interdicția de intrare în Pasajul Vulturul Negru. Prin intermediul banilor europeni Primăria Oradea a reușit reabilitarea zonei și inclusiv a migălosului mozaic, care reconstituie modelul original din 1907.

Nici iluminatul nu a fost uitat: au fost instalate mai multe tipuri de iluminare precum spoturi luminoase încastrate în pavaj, proiectoare de iluminat, încastrate în pavaj, pentru iluminat faţadă, iluminat acoperiş cu aparate de iluminat liniare, iluminat cupolă centrală, iluminat vitralii, iluminat cu LED pentru element decorativ din pavaj.

Gurile de aerisire a subsolului au fost mascate cu ajutorul unei sticle mate, mascată pe suport metalic. O lucrare frumoasă dar care din păcate nu a fost terminată la timp, fapt ce a determinat aplicarea unor penalități de 1% din valoarea totală a investiţiei, adică de 5.600 euro/zi, iar cumulate penalitățile muncipalității sunt în valoare de 33.600 euro. Cu toate acestea valoarea întregului proiect de reabilitare este de 4.036.196 lei, din care contribuţia proprie a administraţiei locale este de 587.085 lei.

Tot ce ne mai rămâne acum este să vizităm clădirea și să ne bucurăm de ea sperând ca lucrările să nu fie prea repede afectate de nerăbdarea și plăcerea vandalilor.

 

Ioana Mădălina Ștefănică