fbpx

Salariile in Noiembrie au fost mai mari decat in Octombrie

LEUL GREU - PRIMA ZIÎn luna Noiembrie a anului 2012 salariul mediu nominal brut și salariul mediu nominal net a fost mai mare decât în luna Octombrie a aceluiași an.

 

 

Conform Institutului Național de Statistică în Noiembrie 2012 comparativ cu luna Octombrie 2012 s-au înregistrat creșteri ale salariilor medii nominale brute și nete.

Astfel că în Noiembrie salariul mediul nominal brut a fost de 2173 lei, cu 1,6% mai mare decât în Octombrie, iar salariul mediu nominal net a fost de 1575 lei, înregistrând o creștere de 23 lei, adică cu 1,5% mai mare decât în luna lui Brumărel.

Cele mai mari salarii nete câștigate au fost în domeniul transporturilor aeriene – de 4140 lei, iar cele mai scăzute încasări nete le-au avut românii din sectorul hotelelor și restaurantelor – de 846 lei.

Creșteri salariale s-au înregistrat în activităţi auxiliare intermedierilor financiare – 21,6%, în fabricarea autovehiculelor de transport rutier, extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale, prelucrarea lemnului, fabricarea produselor din lemn şi plută  – 7 – 9%, în fabricarea de maşini, utilaje şi echipamente – 4 – 7%, dar și în sistemul bugetar – 0,5 – 2,5%.

Scăderi salariale au fost prezente în domenii precum extracţia cărbunelui superior şi inferior, respectiv cu 8,5% în industria metalurgică – 16,5%, și în fabricarea calculatoarelor şi a produselor electronice şi optice, tranzacţii imobiliare – 2,5 – 4%.

Comparativ cu luna Noiembrie a anului 2011, Noiembrie 2012 a fost o perioadă mai bună pentru salariați deoarece s-au înregistrat creșteri ale veniturilor nete nominale în procent de 5,6%.