fbpx

Schimbari majore in Primaria Oradea

Sala Mare a Primariei OradeaÎn cadrul Primăriei Oradea vor avea loc o serie de modificări.

 

25 Februarie 2014

19:49

V-ați dorit vreodată să simțiți aerul plin de candoare al anului 1903? În curând veți avea posibilitatea deoarece municipalitatea a anunțat că în perioada următoare se va da startul lucrărilor de reabilitare a interiorului Primăriei și a Sălii Mari.

Reabilitarea interioară va începe cu podul, respectiv cupola aflată deasupra sălii mari, din fondurile proprii ale Primăriei. În ceea ce privește reabilitarea Sălii Mari, se intenţionează înlocuirea tablourilor cu harta veche și imagini ale orașului de pe părțile laterale cu două picturi: „Împăratul Sigismund de Luxemburg primindu-l pe regele Vladislav Jagello la Oradea” și „Primirea Regelui Ferdinand și Reginei Maria la Oradea în 1919”.

se specifică în comunicatul emis de Biroul de Presă al PMO.

Mai concret, în ceea ce privește schimbarea la față a Sălii Mari se dorește readucerea încăperii la aerul boem al anului 1903, atunci când lucrările de ridicare a construcției au fost finalizate în baza planurilor arhitectului orădean Rimanóczi Kálmán jr. Piesele de mobilier vor fi de asemenea schimbate, camera urmând a fi amenajată precum un amfiteatru.

Banii necesari a fi investiți în aceste lucrări se doresc a fi obținuți din fonduri nerambursabile, inclusiv sumele necesare înlocuirii mobilierului și amenajării amfiteatrului. De asemenea, pentru realizarea picturilor Primăria dorește să obțină sponsorizări.

Tot în viitorul relativ apropiat se va trece și la renovarea exteriorului clădirii, binențeles tot cu lei obținuți din surse externe nerambursabile.

 

Ioana Mădălina Ștefănică