fbpx

Școala Altfel 2016 i-a învățat pe elevi despre ororile regimului comunist. FOTO

cetate scoala alfel (120)O experiență „altfel”. 

 

19 Aprilie 2016

09:23

Ziua de 18 Aprilie 2016 a dat startul programului „Școala Altfel” în care mai toate școlile din județ au pregătit activități speciale elevilor.

Primăria Oradea informa că numai în această primă zi, mai bine de 300 de elevi vizitaseră Turnul Primăriei și Casa Darvas La Roche.

În funcție de prioritățile dascălilor, școlarii au vizitat și Cetatea Oradea, unii dintre ei făcând cunoștință, poate pentru prima oară, cu regimul comunist.

Jurnalista Cristina Pușcaș a fost cea care a vorbit tinerei generații despre atitudinea și ororile pe care regimul comunist le-a lăsat în urmă. Oaspeților le-au fost prezentate închisorile comuniste, modul în care trăiau deținuții politici, inclusiv tratamentele de care aveau parte atunci când nu se conformau cerințelor dictatoriale.

Din câte se pare, pentru redactorul cotidianului Crișana a fost o provocare dialogul și prezentarea comunismului unor suflete de clasa I-a și a II-a, care încă trăiesc în lumea frumoasă a basmelor cu prinți și prințese ce poartă haine strălucitoare și pantofiori de sticlă.

 

Ioana Mădălina Ștefănică

foto: Crișana

foto: Crișana

foto: Crișana

foto: Crișana

foto: Crișana

foto: Crișana

foto: Crișana

foto: Crișana