fbpx

Se modernizeaza drumul spre Manastirea Sfintei Cruci

strada faclieiPrim─âria Oradea nu se las─â ╚Öi vrea s─â dea ├«n folosin╚Ť─â podul Macio.

 

19 Noiembrie 2013

11:28

Deși e în stand by de o bună perioadă de timp, podul Macio tot se vrea realizat, cu atât mai mult cu cât o bună parte a acestei traversări este realizată.

┬áMomentan doar 1/3 din lungimea sectorului are o capacitate portant─â corespunz─âtoare, dar ╚Öi aici sunt necesare egaliz─âri ╚Öi reprofil─âri ale suprafe╚Ťei carosabile. Administra╚Ťia local─â propune pe acest tronson o funda╚Ťie de balast de r├óu, un strat de baz─â balast stabilizat cu ciment ╚Öi ├«mbr─âc─âminte asfaltic─â de binder de criblur─â ╚Öi beton asfaltic.

informeaz─â Biroul de Pres─â al Prim─âriei Oradea.

Odat─â cu ducerea la bun sf├ór╚Öit a acestei construc╚Ťii se va reabilita ╚Öi tronsonul de drum┬ápe sectorul pod Macio ÔÇô pasaj CFR. ╚śanse de realizare sunt mai ales datorit─â faptului c─â podul este cuprins ├«n proiectul european ÔÇ×Decongestionarea traficului rutier ╚Öi ├«mbun─ât─â╚Ťirea mobilit─â╚Ťii popula╚Ťiei pe coridorul transfrontalier de leg─âtur─â Oradea- BiharkeresztesÔÇŁ.

Lungimea total─â propus─â pentru reabilitare este de 385 metri, iar adiacent carosabilului este prev─âzut ╚Öi trotuarul de o l─â╚Ťime variabil─â. Pentru persoanele cu dizabilit─â╚Ťi locomotorii se vor realiza rampe de acces ╚Öi vor fi montate ╚Öi indicatoarele rutiere, marcajele rutiere longitudinale ╚Öi transversale.

Investi╚Ťiile se ridic─â la suma de┬á692.941,19 lei, TVA inclus, iar durata de realizare – 3 luni. Toate acestea vom ajunge s─â le folosim dac─â ast─âzi, 19 Noiembrie 2013, consilierii locali ├«╚Öi vor da acordul ├«n cadrul ╚Öedin╚Ťei de Consiliu Local.

 

Ciprian Costa