fbpx

Se pregătește amenajarea unei noi piațete publice, pe bulevardul Magheru

Crește suprafața pietonală.

 

27 Iunie 2020

17:10

Se pregătește un nou șantier în centrul Oradiei. De astă dată mai mic, dar care va schimba în bine fața unei părți a bulevardului Magheru.

Viitoarea piațetă pietonală se găsește pe b-dul General Gh. Magheru, în zona blocurilor cu numerele 4, 6, 8 și 10, pe o parcelă cu o suprafață totală a conturului de 1000 mp. Conform actelor de proprietate, terenul este proprietatea privată a Municipiului Oradea (931 mp) și proprietatea privată a unei persoane juridice (69 mp), care va trece și ea în proprietatea Municipiului Oradea prin procedura legală a exproprierii.

În prezent, amplasamentul se află într-o stare de degradare mai mult sau mai puțin accentuată, iar administrația locală își dorește să-i îmbunătățească imaginea și să-l transforme într-o zonă dedicată unor multiple tipuri de activități festive, comerciale ș sociale, temporare sau permanente ca perioadă de desfășurare și care să ofere un spațiu relaxant și prietenos, atât pentru adulți, cât și pentru copii, atât pentru rezidenții urbei, cât și pentru vizitatorii acesteia.

Valoarea totală a investiției este de 496.534 lei (plus TVA), iar durata de realizare a investiției este de 12 luni.

Amenajarea spațiului urban „Piațeta Magheru” presupune: curățarea și pregătirea terenului în vederea amenajării, refacerea pavajului existent pe toată suprafața amplasamentului; crearea de mobilier urban de ședere turnat, cu un design personalizat; păstrarea arborilor existenți pe sit și a parcajului auto de pe latura vestică; refacerea platformei care deservește intrările în scările de bloc de pe latura estică, plus o rampă care să permită și accesul persoanelor cu handicap locomotor; un parcaj de biciclete amplasat pe latura sudica a amplasamentului; mobilier urban; sistem de iluminat public; sistem de irigații și de alimentare cu apă potabilă (cișmele). În curând, lucrarea va fi scoasă la licitație pentru proiectarea tehnică și execuție.