fbpx

Seară de film în Sinagoga Zion: „Exod de suflete”

Trecutul evreilor, prin artă.

 

04 Noiembrie 2019

14:30

Regizorul orădean Csaba Bereczki se întoarce în orașul natal pentru a prezenta filmul documentar Exod de Suflete. Filmul descrie aventurile unui grup de evrei și aduce în atenția publicului provocările acestora din punct de vedere cutural, religios, de integrare, într-un mod plin de dinamism și umor.

Proiecția filmului va avea loc în Sinagoga Zion de pe strada Independenței Vineri, 08 Noiembrie 2019, ora 18:00. Evenimentul va debuta cu un cuvânt al regizorului și al Danei Ionașcu, președinta Clubului Rotary Art Nouveau, organizatorul principal.

Pe lângă vizionarea filmului, seara mai cuprinde momente surpriză pregătite de partenerii evenimentului:
– Comunitatea Evreilor din Oradea si Jewish Community Center
– Teatrul Regina Maria – Trupa Arcadia
– Fundaţia de Protejare a Monumentelor Istorice din Județul Bihor.

Acțiunea beneficiază de susținerea Rotary District 2241 România și Republica Moldova. Clubul Rotary Oradea Art Nouveau și-a dedicat atenția și proiectele comunității orădene, contribuind deja la refacerea holului Teatrului Arcadia, implicându-se acum și în renovarea cabinelor actorilor. Seara de film este organizată cu un scop similar, acela de a strânge donații pentru refacerea orgii Sinagogii Zion, veche de peste 100 de ani și nefuncțională de trei decenii. Costul total al restaurării depășește 40.000 euro.

Intrarea va fi liberă.