fbpx

Secția de Urologie din Spitalul Județean Oradea, la aceleași standarde cu secțiile de urologie din Europa!

Sănătoși să fim! 

 

11 Octombrie 2017

16:25

Urbea noastră poate sta cu fruntea sus! De acum înainte, Spitalul Județean Oradea are o secție de urologie care este dotată cu aparatură performantă, aflându-se la aceleași standarde cu alte secții de urologie din Europa.

Secția a fost inaugurată astăzi, 11 Octombrie 2017, și este rezultatul a cinci ani de muncă asiduă. S-au investit nu mai puțin de 9.242.286 lei, bani care sunt numaidecât din veniturile proprii ale Spitalului Județean.

Este într-adevăr încununarea eforturilor susținute timp de cinci ani de zile ale spitalului, pentru că aceste ultime trei săli de operație sunt sălile care au încheiat reconstrucția blocului operator din Spitalul Județean.

a declarat Gheorghe Carp, directorul Spitalului Județean Oradea.

Acum, în urma modernizărilor, secția de urologie dispune de:

  • bloc operator cu trei săli de operație ultramoderne, dotate cu aparatură atât pentru operațiile clasice, plus un sistem avansat 3D pentru chirurgie edoscopică minim invazivă.
  • sala principală cu supraveghere video
  • o sală de operații dotată cu aparatura necesară pentru endoscopia joasă
  • o sală de operație pentru edoscopia înaltă
  • un litotriptor extracorporal, un aparat destinat fragmentării calculilor cu unde de șoc, minim-invaziv, care nu necesită internarea pacientului

Sala principală este prevăzută cu supraveghere video ce poate fi oricând conectată video-audio la orice colț al lumii. În acest fel, imagini cu proceduri specifice aplicate unor patologii rare sau foarte dificile pot fi transmise în săli de conferințe din diverse orașe sau țări și vizionate  ca un material de studiu și de către alți medici care doresc să se specializeze în acest domeniu al urologiei.

 

Ioana Mădălina Ștefănică