fbpx

Sloiurile de gheață de pe râuri, noua amenințare pentru iubitorii de senzații tari! VIDEO + FOTO

foto: Alexandru Constantin Hora

După o iarnă ca în povești!

 

06 Februarie 2017

16:45

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Crișana” al județului Bihor ne atenționează că în această perioadă se pot forma blocaje de gheață (zăpoare) pe cursurile de apă din județ, în special pe afluenții Crișului Negru și Crișului Repede din zonele de deal și de munte.

În scopul preîntâmpinării unor situații care ne pot periclita viețile, pompierii militari ne recomandă să nu traversăm podurile de gheață, iar copii sunt sfătuiți să nu se joace pe aceste formațiuni.

De asemenea, se atrage atenția cetățenilor ca, în cazul în care observă dislocarea podurilor de gheață, să nu staționeze în aval, în amonte sau pe marginea cursului de apă, iar dacă podul de gheață blochează albia râului şi acesta se revarsă, să sesizeze acest aspect la Serviciul Unic de Urgență 112.  

Totodată, și Administrația Bazinală de Apă „Crișuri” a notificat că în acest weekend, cu ajutorul unui buldoexcavator, s-au spart blocurile de gheață, întise pe o suprafață de 250 metri, de pe Valea Finișului.

Și în Negreni, sloiurile de gheață au pus probleme curgerii line a Crișului Repede, fiind necesară intervenția angajaților ABA pentru a debloca scurgerea apei.

Mai jos aveți câteva fotografii trimise de ABA, dar și imagini foto & video de bunul nostru prieten, binecunoscutul concurent de la Masterchef, Alexandru Constantin Hora.

 

Diana Maria Danciu

Valea Bistra

valea Finiș

Valea Drăgan

foto: Alexandru Constantin Hora

foto: Alexandru Constantin Hora

foto: Alexandru Constantin Hora

foto: Alexandru Constantin Hora