fbpx

Spanacul, cea mai bună sursa de vitamina A, fier şi calciu

sursa: storage0.dms.mpinteractiv.ro

Sănătate întâi de toate!

 

23 Septembrie 2017

12:23

Bogat în substanţe nutritive, spanacul oferă aproape jumătate din necesarul zilnic de vitamina A, doar prin consumul unei cantităţi mici. În plus, spanacul ofera 14% din necesarul zilnic de vitamina C, pentru o stare optimă de sănătate. Prin consumul de spanac, o persoană poate acumula fier, calciu, acid folic, vitamina K şi fibre.

Iată câteva motive pentru care spanacul trebuie consumat cât mai des posibil:

  • este util în prevenirea bolilor cardiovasculare
  • consumul de spanac este indicat celor cu colesterol mare, având proprietăţi activatoare asupra metabolismului lipidic
  • previne şi tratează anemia, având o cantitate moderată de fier
  • este deosebit de util în detoxifiere, fiind bogat în substanţe antioxidante
  • previne infarctul şi atacurile vasculare cerebrale
  • prezintă proprietăţi anticancerigene, astfel că se poate afirma despre spanac că previne cancerul de colon, cancerul digestiv, dar şi alte tipuri de cancere prin acţiunea sa antioxidantă care protejează materialul genetic celular

Pentru a-şi păstra proprietăţile, spanacul trebuie consumat crud sau preparat la aburi. Dacă doriţi să încercaţi căteva reţete aici şi aici sunt câteva idei.

Paula Dreve