fbpx

Spitalul Judetean va angaja absolventi ai Universitatii Oradea

universitatea oradea intrareaVeștile bune se dau la mijloc de toamnă 2014. 

 

16 Septembrie 2014

08:01

Grație faptului că în ultimii ani Spitalul Județean Oradea s-a bucurat de dotarea cu aparatură nouă, performantă, a crescut și nevoia de fizicieni medicali pentru a o utiliza. Spitalele sunt obligate prin lege să angajeze specialiști pentru utilizarea și supravegherea aparatelor medicale.

Drept urmare, conducerea Spitalului Județean a reușit stabilirea unei colaborări cu Facultatea de Științe, din cadrul Universității Oradea. Ambele părți sunt încrezătoare în acest nou acord, din cauză că Facultatea de Științe este cea care pregătește studenții pentru ocuparea posturilor de fizicieni medicali.

Vestea bună este că, în urma semnării colaborării, tinerii vor avea șansa de a face practică în unitatea spitalicească. Așadar exact de ceea ce este nevoie pe piața românească: un cadru prietenos care să ofere studenților șansa de a se confrunta cu adevăratele sarcini de serviciu, nu doar cu teoria prezentată în cărți.

Fizica medicală este o specialitate nouă, care este foarte căutată în Europa și în România. Ne dorim să dezvoltăm școala de fizică medicală în Oradea, fapt avantajos atât pentru absolvenții care vor avea locuri de muncă, cât și pentru sistemul medical, deoarece îi permite să se dezvolte.

a punctat Gheorghe Carp, directorul Spitalului Județean Oradea.

Cei interesați de acest domeniu de studiu, al fizicii medicale, au șansa de a se înscrie până la 20 Septembrie 2014, la secretariatul Facultății de Științe, sala C 107.

Ioana Mădălina Ștefănică