fbpx

Spitalul Judetean va angaja absolventi ai Universitatii Oradea

universitatea oradea intrareaVeștile bune se dau la mijloc de toamnă 2014. 

 

16 Septembrie 2014

08:01

Gra╚Ťie faptului c─â ├«n ultimii ani Spitalul Jude╚Ťean Oradea s-a bucurat de dotarea cu aparatur─â nou─â, performant─â, a crescut ╚Öi nevoia de fizicieni medicali┬ápentru a o┬áutiliza. Spitalele sunt obligate prin lege s─â angajeze speciali╚Öti pentru utilizarea ╚Öi supravegherea aparatelor medicale.

Drept urmare, conducerea Spitalului Jude╚Ťean a reu╚Öit stabilirea unei colabor─âri cu Facultatea de ╚śtiin╚Ťe, din cadrul Universit─â╚Ťii Oradea. Ambele p─âr╚Ťi sunt ├«ncrez─âtoare ├«n acest nou acord, din cauz─â c─â Facultatea de ╚śtiin╚Ťe este cea care preg─âte╚Öte studen╚Ťii pentru ocuparea posturilor de fizicieni medicali.

Vestea bun─â este c─â, ├«n urma semn─ârii colabor─ârii,┬átinerii vor avea ╚Öansa de a face practic─â ├«n unitatea spitaliceasc─â. A╚Öadar exact de ceea ce este nevoie pe pia╚Ťa rom├óneasc─â: un cadru prietenos care s─â ofere studen╚Ťilor ╚Öansa de a se confrunta cu adev─âratele sarcini de serviciu, nu doar cu teoria prezentat─â ├«n c─âr╚Ťi.

Fizica medical─â este o specialitate nou─â, care este foarte c─âutat─â ├«n Europa ╚Öi ├«n Rom├ónia.┬áNe dorim s─â dezvolt─âm ╚Öcoala de fizic─â medical─â ├«n Oradea, fapt avantajos at├ót pentru absolven╚Ťii care vor avea locuri de munc─â, c├ót ╚Öi pentru sistemul medical, deoarece ├«i permite s─â se dezvolte.

a punctat Gheorghe Carp, directorul Spitalului Jude╚Ťean Oradea.

Cei interesa╚Ťi de acest domeniu de studiu, al fizicii medicale, au ╚Öansa de a se ├«nscrie p├ón─â la 20 Septembrie 2014, la secretariatul Facult─â╚Ťii de ╚śtiin╚Ťe, sala C 107.

Ioana M─âd─âlina ╚śtef─ânic─â