fbpx

Strada Nojoridului, in continua si necesara modernizare

reabilitare-strazi-OradeaMunicipalitatea continuă lucrările de reabilitare a străzii Nojoridului, de această dată tronsonul străzii Episcop Vasile Hossu – joncțiunea cu pasajul suprateran din zona străzii Nojoridului.

 

25 Aprilie 2013

14:40

Ședința Consiliul Local de astăzi, 25 Aprilie 2013, s-ar putea să le aducă o veste bună orădenilor ce locuiesc pe sau în zona străzii Nojoridului. Din cauza traficului ridicat din zonă, Primăria dorește modernizarea tronsonului strada Episcop Vasile Hossu – joncțiunea cu pasajul supraterna din strada Nojoridului, sperând ca fluxul auto să se diminueze și totodată să scadă și cantitatea de noxe emise în zonă.

Deocamdată această stradă este doar pietruită, cu gropi care rețin apele pluviale și contribuie la degradarea drumului. Dacă va fi aprobat acest proiect a cărui valoare este de 2.972.183 lei, vor fi modernizați 726,49 m de stradă, 5930 mp suprafață carosabil. Totodată, se vor executa: 1227 m – lungime totală trotuare noi, 1227 – lungime totală pistă bicicliști, amenajarea acceselor la proprietăți și 1854 ml – lungime rețea canalizare meteorică.

Durata de realizare a lucrărilor este de 5 luni iar la final se vor monta indicatoare rutiere în baza unui plan de semnalizare rutieră avizat de Poliția Rutieră.

 

Ioana Mădălina Ștefănică