fbpx

Strada Vasile Alecsandri, închisă pentru renovare!

Foarte important pentru toți orădenii.

 

30 August 2017

12:30

Poliţia Locală Oradea ne informează că în data de 11 Septembrie 2017 vor începe lucrările de modernizare a străzii Vasile Alecsandri. Din această cauză şoferii nu vor mai putea avea acces şi nici nu vor putea parca în acea zonă.

Prin transformarea străzii Vasile Alecsandri în pietonală ne dorim să legăm Piața Unirii de Cetatea Oradea, pentru că, așa cum am mai amintit, un obiectiv important este extinderea spațiilor pietonale din zona centrală și atragerea turiștilor

a declarat Florin Birta, viceprimarul municipiului Oradea.

Lucrările sunt estimate la aproximativ 6 luni și vor consta în amenajarea carosabilului cu cubeţi de piatră porfir – pe zona centrală, amenajarea trotarului cu plăci de piatră porfir – pe zonele laterale, precum și amenajarea a două platforme de containere subterane. Totodată se va realiza rețeaua de canalizare meteorică pentru preluarea apelor de pe carosabil și trotuar, respectiv de la burlanele clădirilor. În ceea ce privește iluminatul public, pe stradă se vor monta corpuri de iluminat de tip LED pe suspensii din oțel flexibil inoxidabil.

Paula Dreve