fbpx

Sunt atât de multe zile dedicate iubirii, într-un an, iar noi ne oprim la una singură!

sursa foto: iheartfood4thought.com

sursa foto: iheartfood4thought.com

Surprinde-ți jumătatea de mai multe ori într-un an! 

 

14 Februarie 2016

16:47

Cea mai răspândită sărbătoare a iubirii sau, mai exact, cea mai cunsocută, este Ziua Sfântului Valentin (Valentine’s Day). Mulți sunt de părere că americanii sunt „de vină” pentru exportarea sărbătorii. Asta deşi aproape toate popoarele au o sărbătoare a lor, închinată dragostei.

În Asia, în Japonia şi Coreea, de exemplu, sărbătoarea proprie este legată de Valentine’s Day. Bărbaţii care primesc acum cadouri sunt obligaţi ca, de ziua naţională a iubirii, să le inapoieze femeilor darul. De 14 Martie, doamnele şi domnişoarele primesc o ciocolată albă sau o bezea, de aici şi denumirea de „Ziua Albă”.

În Brazilia există cu totul alt moment care celebrează iubirea: 12 Iunie, înaintea zilei Sfântului Anton, considerat patronul spiritual, care le ajută pe femei să-şi găsească sortitul. În Columbia, acelaşi sentiment este celebrat două zile: în a treia săptămână din Septembrie, Vinerea şi Sâmbăta, când totul are un farmec aparte, deoarece se consideră că amorezul este un individ bine ascuns.

În România, după cum bine ştiţi, în 24 Februarie este serbat Dragobetele.

Iată doar câteva exemple de zile în care le puteţin surprinde pe iubitele voastre sau îi puteţi impresiona pe iubiţii voştri spunându-le „La mulţi ani!”.

Ori, dacă aţi fi vrut să faceţi impresie şi mai bună, aţi fi putut ca de Ziua Internaţională a Prieteniei, în 04 Februarie, să le fi declarat că sunt nu doar cei mai buni iubiţi/iubite, ci şi cei mai buni prieteni ai voştri. Sau de Ziua Internaţională a Sărutului. Sau în orice zi, sau în fiecare zi în care simţiţi că vă iubiţi partenerul/a.

Cea mai importantă sărbătoare are loc, în fiecare an, de 01 Mai, şi se numeşte… ghiciţi? Ziua Mondială a Iubirii Necondiţionate. Aceasta, este, într-adevăr, specială. Într-o astfel de zi, oricui i-ar sălta sufletul de fericire să vadă că persoana de alături îi poartă astfel de sentimente şi îi oferă dragostea cea mai curată.

Şi, pe lângă o urare de „La mulţi ani!”, puteţi oferi şi un sărut. Ca o curiozitate, ştiţi câte calorii se consumă într-un sărut de un minut? 25… Iar într-un sărut intens, specialiştii spun că organismul reacţionează de aşa manieră încât activează sistemul imunitar şi se distrug 4.000 (patru mii!) de bacterii

 

Laura Luţai