fbpx

Super sănătos: Meniu Vegan și Raw Vegan la Hotel Restaurant „Maxim” Oradea

prajituri vegan și raw veganPentru prima dată în urbea noastră! 

 

16 Aprilie 2016

08:33

Oradea e în continuă dezvoltare, iar de această dată într-una pozitivă. Hotelul Restaurant „Maxim” a făcut un pas mare, primul de către un restaurant orădean, și a lansat un delicios meniu de preparate vegan și raw vegan.

Dacă un vegetarian nu mănâncă carne, fie ea de porc, vită, pasăre sau pește, o persoană care e „vegan” nu consumă nici măcar ouă, lapte, miere, ci doar ingrediente din plante, pe care le gătește și pe foc. Mergând mai departe, un adept al dietei raw vegan se axează numai pe consumul de crudități, mai ales pe cel de legume, fructe, nuci, semințe, uleiuri (de in, cânepă, susan, dovleac… ), ciuperci, pe vegetale marine și alte asemeni ingrediente, însă deloc preparate termic.

Acum că ne-am familiarizat cu cele trei concepte, să revenim la subiectul principal, meniul vegan și raw vegan de la Maxim.

Într-o ambianță foarte caldă, prietenoasă, s-au făcut cunoscute primele feluri de mâncare vegană și raw vegană, accesibile oricui dorește să se bucure de preparate gustoase și foarte hrănitoare. În plus, prețurile sunt mult mai mici decât ne-am fi așteptat, unele la aceleași costuri ca și preparatele tradiționale.

Evenimentul de lansare a început cu prezentările invitaților, dr. Mihaela Popovici, diabetolog și nutriționist, dr. Aniela Platona, medic primar oncolog, Elizabeth Helen, consilier în nutriție din Statele Unite, și Renata Coznici, instructor de Yoga.

Fiecare vorbitor a punctat, din perspectiva profesională, cât de important este mixul unei vieți echilibrate, mai ales al unei diete sănătoase. Elizabeth Helen a subliniat că fiecare individ este format și influențat de cinci sfere importante: alimentația, relaționarea cu ceilalți, locul de muncă, activitatea fizică și latura spirituală.

Dacă una dintre acestea cinci este neglijată, echilibrul se pierde și fiecare începe să resimtă minusurile.

Tocmai de aceea, pentru a fi plini de energie și vitalitate, consumul de mâncăruri sănătoase, din surse de încredere, este un prim pas către dobândirea unei stări de bine.

Iar la Maxim ne așteaptă un meniu cu gustări reci, supe, feluri de bază, deserturi, băuturi energizante din fructe, inclusiv cafea organică, cu lapte din cocos sau nuci caju, și pachete de detoxificare.

Din cele degustate, putem să vă spunem că humusul cu legume e absolut delicios, wrap-ul cu ciuperci, salata de sfeclă roșie, chifteluțele, pizza raw, vinetele sichuan cu orez aromat, tocănița de ciuperci cu orez de păstârnac. Să nu mai vorbim de prăjiturile excelente cu cocos, semințe și fructe.

Partea bună e că preparatele vegan și raw vegan, chiar dacă sunt mici ca și cantitate, au capacitatea de a hrăni foarte bine organismul astfel încât nu ai nevoie de porții mari pentru a te simți sătul. Fiind crude, te ajută să atingi starea de sațietate mult mai repede, iar energia consumată pentru digerarea mâncării de către stomac este mult mai mică, așadar, ne rămâne mai multă pentru activitățile care ne fac plăcere!

Poate că acum zece ani nutriția era mai mult un moft, însă astăzi ea este o adevărată necesitate, care este atent studiată, inclusiv în școli și facultăți, deoarece influențează în mod direct calitatea vieții.

Cum faptele fac diferența, vă invităm și pe voi să treceți pragul Hotelului Restaurant „Maxim” și să încercați meniul vegan și raw vegan. Pe cuvânt de Evenimente Oradea că merită! Mai multe detalii găsiți și pe pagina de Facebook Hotel Restaurant Maxim, click AICI. 

Și încă un detaliu important: seara s-a încheiat cu o promisiune din partea Maxim: în curând, toate preparatele vor fi gătite și pregătite cu apă de izvor de munte, de cea mai bună calitate, atestată prin examene de laborator!

Mai jos aveți câteva fotografii de la lansare, galeria completă pe Facebook Evenimente Oradea!

Ioana Mădălina Ștefănică

Hotel Maxim11

Hotel Maxim14

prajituri vegan și raw vegan

Hotel Maxim01

Hotel Maxim03

Hotel Maxim05

Hotel Maxim06

Hotel Maxim08

Hotel Maxim09

Hotel Maxim17

Hotel Maxim18

Hotel Maxim19

IMG_1856

Hotel Maxim12

IMG_1765