fbpx

SuperCupa României a plecat la Cluj, împreună cu U-BT Cluj – Napoca!

baschet-csm-csu-oradeaDin păcate, deși meciul a fost savuros! 

 

16 Septembrie 2016

12:43

CSM CSU Oradea a cedat cu scorul de 67 – 70 într-un meci nerecomandat cardiacilor. 

Joi, 15 Septembrie 2016, în Arena „Antonio Alexe” a avut loc SuperCupa României la baschet masculin, disputată între Campionii României, CSM CSU Oradea, și Câștigătorii Cupei României, U-BT Cluj-Napoca.

De la bun început, partida s-a anunțat una atractiv de urmărit, ambelor echipe lipsindu-le acest trofeu din palmares.

Un alt factor psihic al confruntării a fost reîntâlnirea cu echipa clujeană într-o finală, după ce finala Cupei României s-a disputat tot în Oradea și tot între aceleași echipe, U-BT Cluj-Napoca fiind câștigătoare și atunci.

Meciul a fost unul echilibrat, ambele formații suferind în această pauză competițională diferite modificări de lot, în cazul clujenilor fiind vorba chiar de antrenorul principal, Marcel Țenter, care a fost înlocuit cu fostul jucător al acestora, Mihai Silvășan.

Scorul la finalul primului sfert a fost 19 – 15, în favoarea clujenilor. În sfertul ce a urmat, orădenii au fost cei care au recuperat treptat, jucătorii ambelor formații intrând la vestiare cu scorul de 34 – 33, în favoarea celor de la U-BT Cluj-Napoca, după un capac de excepție al lui Kyndall Dykes asupra lui Sean Denison.

A treia parte a jocului a cunoscut, din nou, o revenire a CSM-iștilor pe tabela de marcaj, la finalul acestui act scorul fiind 52 – 49, în favoarea acestora.

Sfertul decisiv se anunța a fiind unul de foc. Orădenii au început să se piardă din mers, clujenii profitând de acest deficit. Ulterior, gazdele au reușit să își revină, în special prin aruncările lui Mirkovic și Pasalic, fostul component al U-BT Cluj-Napoca din sezonul precedent.

Cu aproximativ 30 de secunde rămase din timpul regulamentar de joc, scorul era 67 – 67 iar clujenii beneficiau de un atac. Pasalic reușește să recupereze după o pătrundere eșuată a lui Adamovic, trimite o pasă către Mirkovic, care se afla pe semicercul advers. Rasic îi ciupește mingea, ajunge la coșul advers și ratează, Barro recuperează și mingea ajunge din nou la același Rasic care aruncă la coș din spatele semicercului cu 1,5 secunde rămase din timpul de joc, reușind să înscrie de această dată.

SuperCupa se încheie cu scorul de 67 – 70, U-BT Cluj-Napoca câștigând al doilea trofeu din acest sezon într-o finală cu Oradea, disputată în Arena „Antonio Alexe”.

Mirkovic a fost cel mai bun marcator al gazdelor, acesta izbutind 19 puncte și 6 pase decisive. A fost urmat de Barnette cu 16 puncte, 10 recuperări și 4 pase decisive. Din tabăra adversă, Rasic a adăugat 19 puncte, Adamovic 15, iar Torok 11.

Prima partidă oficială din sezonul 2016/2017 va avea loc Luni, 19 Septembrie 2016, în deplasarea de la Târgu Mureș, echipa campioană întâlnind sportivii BC, din localitate, în reeditarea finalei de campionat a sezonului precedent. Fotografii de la confruntarea SuperCupei României puteți vedea dând click AICI.

 

Sergiu Vicaș