fbpx

Târgul de Crăciun de la Beiuș, la prima ediție în 2017!

sursa: panoramio.com

Beiușul cuprins de vraja Crăciunului

 

19 Decembrie 2017

18:43

Beiușenii vor avea din acest an propriul târg de Crăciun. Începând cu anul 2017, Primăria municipiului Beiuș și Casa de Cultură ,,Ioan Ciordaș” Beiuș, cu sprijinul Consiliul Județean Bihor prin Fundația ,,Euroregiunea Bihor – Hajdu-Bihar” Oradea doresc să creeze și în acest oraș tradiția târgului de Crăciun.

Zilnic, între orele 17:00 – 20:00, locuitorii din zonă vor fi răsfățați cu produse specifice sezonului rece, aranjamente de Crăciun și de Anul Nou, expoziții de artă populară și multe alte surprize plăcute.

,,Pregătirile sunt în toi pentru ca musafirii care ne vor păși pragul în perioada Târgului de Crăciun să rămână impresionați. Dorim să dăm naștere unui cadru de poveste, autentic pentru această perioadă superbă din an, chiar în inima Beiușului. Îi așteptăm cu drag pe toți cei care vor să simtă farmecul sărbătorilor pe parcursul celor patru zile de magie”, a declarat Bogdan Hossu, director al Fundației ,,Euroregiunea Bihor – Hajdu-Bihar.

Târgul se va desfășura în perioada 20 – 24 Decembrie 2017, iar programul acestuia va fi unul divers cuprinzând colinde, datini și obiceiuri tradiționale.

Miercuri îi vom putea vedea pe: Ansamblul ,,Codrenii Bihorului” de la Roșia, interpreții Dani și Anca, invitați speciali fiind Florina și Florin Mariș Hinsu.

Joi vor cânta copiii de la Centrul de zi ,,Căminul Francesca” din Beiuș și grupul ,,Muguri și Mlădițe de Tezaur”, care vor impresiona prin folclor românesc bihorean.

Vineri vor urca pe scenă Ansamblul ,,Zestrea Bihorenilor”, iar printre artiștii care vor interpreta Sâmbătă se numără Simona și Mariana Tomele sau Daniela Rada. Programul de Duminică rămâne să fie o surpriză din partea organizatorilor.

 

Diana Maria Danciu