fbpx

Teatrul meu de păpuși, concurs de imaginație și creație dedicat celor mici!

oradea, trupa arcadia, 2017Pentru iubitorii de creativitate! 

 

10 Martie 2017

14:10

Ca în fiecare an, în 21 Martie, Teatrele de păpuși din întreaga lume se preătesc de sărbătoare: Ziua Mondială a Teatrului de Păpuşi.

Anul acesta, trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria pune la cale cea de-a doua ediție a concursului „Teatrul meu de păpuşi”, care se va desfășura Duminică, 19 Martie 2017, de la ora 11:00, în Sala Arcadia, prin care îi provoacă pe micii spectatori să devină ei înşişi scenografi, regizori şi actori.

Copiii cu vârsta între 6 şi 12 ani sunt invitaţi să facă o zi schimb de roluri cu cei care dau viață poveștilor pe scena teatrului. Înainte, ei trebuie să apeleze la propriile lor priceperi, îndemânări și creativitate pentru a-și confecţiona păpuşile și o scenetă de maximum 5 minute. Scenetele pot fi atât fragmente din basme, poveşti, poezii, fabule, cântece, cât şi creaţii proprii, iar participanţii se pot prezenta individual sau în echipe de cel mult zece persoane.

Juriul concursului va fi  format din actorii Trupei Arcadia, iar participanţii vor fi răsplătiţi pe măsura talentului şi ingeniozităţii. Taxa de înscriere la concurs este de 5 lei/persoană, iar înscrierile se fac completând formularul online CLICK AICI

Ediția din acest an vine cu o surpriză: artiștii teatrului vor susține trei ateliere prin care îi vor pregăti temeinic pe micuții creatori pentru concurs:

 • primele două ateliere, dedicate construcției de păpuși, se vor desfășura în 14 şi 15 Martie 2017, de la orele 14:00, la Sala Arcadia, și vor fi susţinute de către scenografi și butafori ai Teatrului Regina Maria
 • al treilea atelier, dedicat mânuirii de păpuşi, va avea loc în data de 16 Martie 2017, de la orele 14:00, la Sala Arcadia, și va fi susţinut de către actorii Trupei Arcadia.

Înscrierea pentru participarea la ateliere se face completând formularul online CLICK AICI, iar taxa de participare la un workshop este de 15 lei/persoană. Participarea la ateliere nu este o condiție obligatorie pentru participarea la concurs.

Data limită de înscriere la concurs este 15 Martie, iar locurile sunt limitate. La ateliere vă puteți înscrie chiar și la fața locului, fiind puse la dispoziție 20 de locuri/workshop. Mai multe informații găsiți pe pagina de facebook a Trupei Arcadia.

Regulament – concurs „teatrul meu de păpuşi”, ediţia a II-a

Concurs de teatru de păpuşi organizat de către Trupa Arcadia a teatrului „Regina Maria” Oradea, cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului de Păpuși.

 • Data limită de înscriere: 15 Martie 2017
 • Vârsta participanţilor: 6 – 12 ani
 • Locul de desfășurare: Sala Arcadia
 • Data: duminică, 19 Martie 2017, ora 11:00

Participanții vor prezenta scenete de maxim 5 minute, folosind păpuși confecționate de către ei. Momentele pot fi prezentate individual sau în echipe (clase de elevi) – maxim 10 persoane/grup. Scenetele pot fi:

 • momente din basme, povești
 • poezii, fabule, cântece
 • creații proprii originale

Condiție obigatorie: Păpuşile/elementele folosite să fie construite de către participanţi (cu ajutorul adulților).

 • Se recomandă folosirea următoarelor obiecte: șosete, figurine decupate, linguri de lemn costumate, pet-uri, ambalaje, hârtie, materiale textile, legume, fructe, plastilină, orice obiecte casnice transformate în personaje.
 • Jurizarea va fi asigurată de către actorii păpușari ai Trupei Arcadia
 • Locuri limitate: 20 de momente artistice
 • Intrarea costă 5 lei/participant şi se face pe baza înscrierii, completând formularul online pe care îl veți găsi în evenimentul creat pe facebook special pentru concurs
 • Pentru susținere sunt așteptați invitați participanților, în limita locurilor din sala Arcadia

 

Diana Maria Danciu