fbpx

Teatrul Regina Maria marchează Ziua Culturii Naționale cu un eveniment dedicat lui Mihai Eminescu

Dor de Eminescu…

 

13 Ianuarie 2020

13:30

Teatrul Regina Maria, Trupa Iosif Vulcan, invită orădenii la prima producție a anului 2020, spectacolul „Nu credeam să-nvăț a muri vreodată”, care va avea loc Miercuri, 15 Ianuarie, de la ora 18:00, în Sala Arcadia.

Spectacolul va cuprinde poezie, muzică și dans, toate acestea fiind expresia defalcată a personalității, intelectului și sufletului marelui poet. În centrul scenei, pe fundal, se află tabloul poetului nepereche. Personajele sunt îmbrăcate în alb sau alb-crem și exprimă puritatea din inima artistului. Versurile reprezintă ideile și sentimentele sale, dansul este mișcarea din lumea sa interioară, iar muzica, sunetul sufletului său. În scenă mai este și un altar simbolic alcătuit din flori și foc care simbolizează iubirea veșnică ce ne-o poartă și i-o purtăm lui Eminescu. Mai există și o bancă albă, loc de întâlnire întru creație precum și trei cuburi albe pe care din când în când se odihnesc actorii. Lângă fundal mai sunt și doi copaci albi, troieniți parcă de zăpadă și de gânduri curate.

Spectacolul durează 50 de minute. Din distribuție fac parte actorii: Maria Teișanu, David Constantinescu, Miruna Lazăr, Emil Sauciuc, Ioana Moldovan. Scenografia este semnată de Amalia Buie, iar muzica de Sorin Domide.

Mihai Eminescu, genialul poet, prozator, dramaturg, eseist, jurnalist, pamfletar politic, formator de limbă română, a murit la 39 de ani, aproape înainte de a se naște cu adevărat. Să mă explic: dacă ar fi trăit 80 sau 100 de ani, în condiții bune de sănătate, ar fi eclipsat probabil prin calitățile sale de geniu profund și cult pe toți scriitorii lumii, iar în anul 2000 ar fi fost el ales personalitatea numărul 1 a mileniului, nu Shakespeare.

Emil Sauciuc, regizorul spectacolului

Biletele pot fi achiziționate de la Agenția Teatrului (Sala Arcadia, etajul I – Pasajul Vulturul Negru intrarea dinspre strada pietonală Vasile Alecsandri), de Marți până Vineri în intervalul orar 12:00 – 18:00, iar în weekend între orele 10:00-13:00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte spectacol sau online pe www.bilete.ro. Rezervări se pot face la numărul de telefon 0371.381.550.