fbpx

Teatrul Regina Maria s-a imbracat in albastru!

Teatrul Regina Maria Oradea albastru 02 Aprilie Ziua Mondiala de Constientizare a AutismuluiZiua Mondială de Conștientizare a Autismului a scăldat Teatrul Regina Maria în culoarea albastră.

 

03 Aprilie 2014

09:35

Ieri, 02 Aprilie 2014, s-a celebrat Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului. La nivelul urbei noastre Asociația S.O.S. Autism Bihor a organizat o serie de evenimente. În Era Park Oradea a avut loc un flashmob de Zumba cu Giani și Adina, s-a asamblat un puzzle cu sigla asociației, iar Mihai Lipai a susținut un recital publicului prezent.

De asemenea, între orele 20:00 – 22:00 clădirea Teatrului Regina Maria a fost iluminată în albastru, culoarea reprezentativă a autismului. La acest moment au luat parte membrii S.O.S., elevi voluntari de la liceele „Mihai Eminescu” și „Aurel Lazăr” coordonați de profesoarele Elvira Groza și Alina Trif. Alături de organizatori au mai fost specialiștii în psihologie Doina Cojocariu și Ramona Chiș, dar și Lucia Ciobanu, președintele Asociației pentru Copii cu Sindrom Down din Oradea. În total, aproximativ 50 de oameni s-au bucurat de frumoasa iluminare a instituției teatrale.

Asociația S.O.S. Autism Bihor s-a fondat în anul 2007, pe 27 Martie, la inițiativa unui grup de 14 părinți. În acest moment sunt avute în evidență 51 de familii, dintre care 30 sunt active. Acești copii și tineri sunt sprijiniți de voluntari de la Facultatea de Psihologie, dar și de acțiunile caritabile. Anul trecut pentru ei s-au strâns peste 60.000 de lei, bani care astăzi sunt folosiți pentru consilierea psihologică a copiilor și tinerilor cu autism, dar și pentru efectuarea ședințelor de kinetoterapie cerute de starea fiecăruia de sănătate. Fotografii regăsiți AICI.

 

Ioana Mădălina Ștefănică