fbpx

Teatrul Regina Maria s-a imbracat in albastru!

Teatrul Regina Maria Oradea albastru 02 Aprilie Ziua Mondiala de Constientizare a AutismuluiZiua Mondială de Conștientizare a Autismului a scăldat Teatrul Regina Maria în culoarea albastră.

 

03 Aprilie 2014

09:35

Ieri, 02 Aprilie 2014, s-a celebrat Ziua Mondial─â de Con╚Ötientizare a Autismului. La nivelul urbei noastre Asocia╚Ťia S.O.S. Autism Bihor a organizat o serie de evenimente. ├Än Era Park Oradea a avut loc un flashmob de Zumba cu Giani ╚Öi Adina, s-a asamblat un puzzle cu sigla asocia╚Ťiei, iar Mihai Lipai a sus╚Ťinut un recital publicului prezent.

De asemenea, ├«ntre orele 20:00 – 22:00 cl─âdirea Teatrului Regina Maria a fost iluminat─â ├«n albastru, culoarea reprezentativ─â a autismului. La acest moment au luat parte membrii S.O.S., elevi voluntari de la liceele ÔÇ×Mihai EminescuÔÇŁ ╚Öi ÔÇ×Aurel Laz─ârÔÇŁ coordona╚Ťi de profesoarele Elvira Groza ╚Öi Alina Trif. Al─âturi de organizatori au mai fost speciali╚Ötii ├«n psihologie Doina Cojocariu ╚Öi Ramona Chi╚Ö, dar ╚Öi Lucia Ciobanu, pre╚Öedintele Asocia╚Ťiei pentru Copii cu Sindrom Down din Oradea. ├Än total, aproximativ 50 de oameni s-au bucurat de frumoasa iluminare a institu╚Ťiei teatrale.

Asocia╚Ťia S.O.S. Autism Bihor s-a fondat ├«n anul 2007, pe 27 Martie, la ini╚Ťiativa unui grup de 14 p─ârin╚Ťi. ├Än acest moment sunt avute ├«n eviden╚Ť─â 51 de familii, dintre care 30 sunt active. Ace╚Öti copii ╚Öi tineri sunt sprijini╚Ťi de voluntari de la Facultatea de Psihologie, dar ╚Öi de ac╚Ťiunile caritabile. Anul trecut pentru ei s-au str├óns peste 60.000 de lei, bani care ast─âzi sunt folosi╚Ťi pentru consilierea psihologic─â a copiilor ╚Öi tinerilor cu autism, dar ╚Öi pentru efectuarea ╚Öedin╚Ťelor de kinetoterapie cerute de starea fiec─âruia de s─ân─âtate. Fotografii reg─âsi╚Ťi┬áAICI.

 

Ioana M─âd─âlina ╚śtef─ânic─â