fbpx

Toastmastersii oradeni s-au „batut” in discursuri. FOTO

Toastmasters OradeaCei mai buni au învis și vor reprezenta Oradea în cadrul concursurilor pe arie.

 

06 Septembrie 2014

14:50

Pe lângă componenta educaţională şi cea de dezvoltare personală, cluburile Toastmasters au şi o componentă competiţională prin care membrii se pot întrece în discursuri.

Concursurile Toastmasters se desfăşoară în 2 etape:

  • etapa de toamnă pentru concursul de discursuri umoristice și discursuri improvizate
  • etapa de primăvară pentru concursul de discursuri pregătite și concursul de evaluări

Clubul Toastmasters Oradea a organizat, zilele trecute, un concurs local de discursuri umoristice și improvizate, ca etapă intermediară a competițiilor de arie și divizie. Acesta a inclus câte două secțiuni, atât pentru limba română cât și pentru limba engleză.

Concurenții și-au prezentat discursurile umoristice pregătite și pe cele improvizate în baza unui subiect la prima vedere în fața juriului, a invitaților din cluburile Toastmasters din Arad și Timișoara și a guvernatorului de arie, Călin Iepure.

Câștigătorii Concursului Local

Discursuri improvizate în limba română:

3 – Cătălin Fetea

2 – Daniel Ciobanu

1 – Ionuț Breb

Discursuri improvizate în limba engleză:

3 – Florentina Lăzău

2 – Daniel Ciobanu

1 – Ionuț Breb

Discursuri pregătite în limba română:

3 – Florentina Lăzău

2 – Remus Toderici

1 – Ionuţ Breb

Discursuri pregătite în limba engleză:

3 – Remus Toderici

2 – Ionuţ Breb

1 – Florentina Lăzău

Câştigătorii primelor două locuri, de la fiecare secţiune, vor reprezenta Oradea la concursul de arie de la Timişoara ce va avea loc între 20 – 21 Septembrie a.c. A treia etapă a concursului, cea pe divizie (ţară) la limba engleză, va desemna reprezentantul României la competiția de divizie ce se va desfășura în luna Noiembrie 2014 la Frankfurt.

Misiunea clubului Toastmasters Oradea este de a oferi un mediu de învăţare pozitiv şi de respect reciproc, în care fiecare membru are posibilitatea de a-şi exersa şi dezvolta abilităţile de orator şi lider, conducând la îmbunătăţirea încrederii de sine şi, în final, la dezvoltarea personală.

 

Remus Toderici