fbpx

Top 10 ceaiuri imunostimulatoare pentru sezonul rece

sursa: assets.sport.ro

Cum să ne creştem imunitatea cu ajutorul ceaiurilor.
 

14 Octombrie 2017

12:15

Ceaiul nu este doar o băutură gustoasă, aromată, pe care o savurezi dimineaţa, la serviciu, sau în serile răcoroase care deja şi-au făcut simţită prezenţa. Este un adevărat remediu naturist eficient în tot felul de probleme de sănătate, de la banalele răceli până la afecţiuni renale, hepatice, circulatorii, biliare sau digestive. La fel de bine există şi ceaiuri care „lucrează” la întărirea sistemului tău imunitar. Dacă îţi faci un obicei din a bea măcar o cană pe zi, îndulcită, eventual, cu o linguriţă de miere, organismul tău va fi mai pregătit să înfrunte virozele care vor veni odată cu primele frunze galbene ale acestei toamne. Iată ce poţi încerca:

  1. Ceaiul de echinacea – este una dintre cele mai indicate plante atunci când vorbim de întărirea imunităţii. Cercetările au arătat că echinacea stimulează producerea de globule albe, care au rolul de a apăra organismul împotriva infecţiilor cu virusuri şi bacterii. Două – trei căni de ceai pe zi reprezintă scutul tău de apărare împotriva bolilor sezonului rece
  2. Ceaiul de măceşe – este o sursă bogată de vitamina C, unul dintre cei mai cunoscuţi antioxidanţi, care stimulează eficienţa globulelor albe din sânge. Din acest motiv, cu vitamina pe care o conţin, măceşele pot trata, dar mai ales preveni o mulţime de probleme de sănătate, ajută la formarea anticorpilor şi implicit la întărirea sistemului imunitar
  3. Ceaiul de soc – are excelente calităţi detoxifiante, purifică sângele, fiind ideal pentru întărirea imunităţii organismului. În acelaşi timp, este antinevralgic şi luptă împtriva apariţiei herpesului, susţine funcţionarea normală a aparatului respirator şi ameliorează tusea
  4. Ceaiul de muşeţel – conţine un amestec de substanţe imuno – stimulatoare, ajutând organismul să elimine rapid sursele unei infecţii din organism. Se poate combina cu cimbrul, o plantă considerată antibiotic natural, iar în felul acesta se acţionează mai eficient în apărarea organismului
  5. Ceaiul de tei  – stresul este printre cei mai importanţi factori care îţi slăbesc sistemul imunitar, iar ceaiul de tei lucrează eficient împotriva acestui aspect. În plus, ajută şi aparatul respirator, combate uscăciunea mucoaselor, fiind recomandat în răceală, gripă, bronşită
  6. Ceaiul verde picant – acest ceai verde picant ajută la accelerarea funcţiilor sistemului imunitar, calmează febra şi este liniştitor pentru durerile în gât. Piperul Cayenne echilibrează secreţiile din organism în cazul răcelilor puternice şi reprezintă un excelent stimulent circulator, determinând dilatarea capilarelor
  7. Ceaiul de ghimbir – ghimbirul întăreşte sistemul imunitar, ajutându-l să facă faţă la asaltul viruşilor. El stimulează circulaţia sângelui, încălzeşte organismul şi contribuie la eliminarea toxinelor, astfel că recuperarea este mai uşoară. Rădăcina de ghimbir poate fi combinată cu multe tipuri de ceai, plante şi condimente, rezultând o infuzie uşor iute, perfectă pentru a pune pe fugă microbii
  8. Ceaiul de goji – fructele de goji sunt foarte bogate în vitamina C şi antioxidanţi, vitali pentru a preveni apariţia diferitelor afecţiuni, deoarece neautralizează radicalii liberi dăunatori. În plus, antioxidanţii contribuie la refacerea celulelor
  9. Ceaiul de cătină – cătina este plină de vitamine, din această cauză ceaiul de cătină pe timp de iarnă poate înlocui o parte din lipsa vitaminelor pe care le-am putea lua din fructe şi legume. Cătina încarcă organismul de energie, mobilizându-l  şi fiind de ajutor acestuia pentru a se adapta mai uşor la trecerea bruscă de la caldura la frig. O altă reţetă pentru creşterea imunităţii găsiţi aici
  10. Ceaiul de scorţişoară – scorţişoara măreşte temperatura corpului, ne protejează de răceli şi ne ajută să facem faţă frigului

Paula Dreve

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *