fbpx

Traficul din Centrul Civic va fi fluidizat prin construirea a două pasaje subterane

Trafic mai ușor și mai rapid

 

14 Iulie 2018

08:21

Dacă v-ați săturat de aglomerația din trafic, să știți că în curând acesta va deveni un vis urât. Pentru a fluidiza traficul intens din oraș, Primăria Oradea are în vedere accesarea de fonduri de europene în valoare de 24 milioane de euro, bani cu care se vor realiza două pasaje subterane și accesul dinspre Cetate spre Piaţa Unirii pe cale exclusiv velo şi pietonală.

Un pasaj subteran va avea patru benzi și va fi amplasat sub actuala giraţie din zona Piaţa Mare, cu o lăţime de 3 metri pe bandă, o bandă dedicată pentru autobuze, iar tramvaiul va merge fără oprire și mai des cu o viteză medie de 20 km/h (față de 15 km/h cât e în prezent). Astfel se va decongestiona traficul pe axa Gară – Nufărul. Celălat pasaj subteran va fi realizat dinspre Parcul Traian spre hotelul Continental, fără posibilitatea virajelor la stânga pe Bulevardul Magheru.

Proiectul presupune, de asemenea, şi realizarea unei pieţe pietonale între Catedrala Ortodoxă şi Casa de Cultură a Sindicatelor.  Costurile acestuia se ridică la 18 milioane de euro.

Cel de-al doilea proiect, vizând intrarea în Cetate exclusiv pe jos sau cu bicicleta, este în valoare de 6 milioane de euro.

Lucrările vor începe, cel mai probabil, în primăvara lui 2019 și vor dura aproximativ doi ani și jumătate.

 

Diana Maria Danciu