fbpx

Très chic: Trotuar și pistă de biciclete pe Calea Clujului și Calea Aradului

ieșire oradea spre satu mareOradea e în continuă mișcare și adaptare! 

 

23 Iulie 2016

08:19

Primăria Oradea se adaptează destul de bine cerințelor orădenilor. Dat fiind că mulți preferă mersul pe bicicletă, municipalitatea a început să amenajeze piste speciale astfel încât amatorii de pedalat să poată parcurge cât mai mulți kilometri pe biță!

Acum, Primăria derulează programul de reparație și întreținere a căilor de intrare în oraș, iar Calea Clujului și Calea Aradului vor avea o nouă înfățișare până la sfârșitul lunii August 2016. Adițional lucrărilor de reparație și întreținere, firma contractată, Drumuri Bihor, va executa și lucrări de consolidare și extindere a celor două drumuri.

Acțiunile au început deja săptămâna trecută cu frezarea asfaltului și colmatarea rosturilor de pe Calea Clujului. Acostamentele pe direcția de mers spre Cluj vor fi lărgite la 2 metri, urmând să fie amenaje trotuarul pietonal și pista de biciclete.

Calea Aradului va avea, de asemenea, covor asfaltic nou și trotuar pentru pietoni pe tronsonul Pasajul DN 76 și sensul girator de la Carrefour. Toate trotuarele în curs de amenajare vor avea montate și parapeți metalici de protecție.

 

Gabriela Zaica